Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden pentru câştigarea alegerilor din SUA: „Aştept să consolidăm Parteneriatul Strategic”

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden pentru câştigarea alegerilor din SUA: „Aştept să consolidăm Parteneriatul Strategic”

„Felicitări preşedintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aştept cu nerăbdare să consolidăm în continuare puternicul şi dinamicul nostru Parteneriat Strategic în toate dimensiunile sale. România va continua să lucreze pentru a consolida securitatea, prosperitatea şi rezistenţa comunităţii noastre transatlantice”, a scris Iohannis pe contul său de Twitter.

Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA. „America, sunt onorat. Voi fi preşedinte pentru toţi, chiar dacă m-aţi votat sau nu”

Joe Biden a revendicat victoria alegerilor prezidenţiale din SUA. Biden a reuşit să-l învingă pe Donald Trump după victoria înregistrată în statul în care s-a născut, Pennsylvania, cu 12,8 milioane de locuitori. Astfel, a obţinut peste 270 de electori de care avea nevoie să câştige. devenind, astfel, cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite. În total, Joe Biden a strâns 273 de electori.

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc țara noastră măreaţă. Munca va fi grea, dar vă promit un lucru: voi fi preşedinte pentru toţi americanii, indiferent dacă aţi votat pentru mine sau nu. Voi păstra credinţa pe care v-aţi pus-o în mine”, a fost prima reacţie a lui Joe Biden după câştigarea alegerilor.

La rândul său, Donald Trump a scris şi el, sâmbătă, pe Twitter, că a câştigat alegerile.

 

„Am câştigat aceste alegeri, cu un avans mare!”, a scris republicanul Donald Trump, pe Twitter.

 

Preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, a avertizat că scrutinul prezidenţial este departe de a se fi încheiat, chiar dacă presa americană l-a anunţat câştigător al alegerilor din 3 noiembrie pe candidatul democrat Joe Biden.

Donald Trump REFUZĂ să recunoască victoria lui Joe Biden la alegerile din SUA. Mesajul preşedintelui american

Sursa: RomaniaTV