Câte paturi sunt în prezent la secţiile ATI din România. Tătaru: „Există posibilitatea de extindere în următoarele săptămâni”

Câte paturi sunt în prezent la secţiile ATI din România. Tătaru: „Există posibilitatea de extindere în următoarele săptămâni”

În prezent, potrivit ultimului bilaţ al Grupului de Comunicare Strategică, sunt 1.056 de pacienţi cu coronavirus la ATI. În total, la nivel naţional, există 1.300 de paturi pentru pacienţi, cu posibilitate de extindere în următoarele două săptămâni la 1.500 – 1.600, a transmis ministrul Sănătăţii.

„Putem extinde chiar până la 4.000 de paturi câte are toată terapia intensivă, dar aici intră şi paturile non-Covid. Nu cred că ar trebui să gândim câte paturi la ATI avem disponibile, ci ce facem să rămânem la acest număr de cazuri grave şi apoi să începem să scădem în perioada imediat următoare. Recensământul paturilor nu este o metodă de prevenţie”, a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii e de părere că numărul infectărilor va creşte în continuare, dar că după ce măsurile de restricţie intră în vigoare autorităţile se aşteaptă la o scădere.

Nelu Tătaru cere demisia şefului DSP Iaşi

Tătaru a efectuat o vizită la Leţcani, duminică, pentru a evalua situaţia din spitalul mobil şi s-a declarat nemulţumit de cum se întâmplă lucrurile la unitatea medicală.

Ministrul i-a cerut demisia şefului Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, Vasile Cepoi, potrivit unor surse din partid. Cel aflat la conducerea DSP e acuzat că a emis autorizaţia de funcţionare pentru spitalul mobil din Leţcani, cu toate că unitatea se confruntă cu serioase deficienţe.

 

 

Sursa: RomaniaTV