Copiii NU trebuie trataţi cu antibiotice acasă pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Recomandarea lui Nelu Tătaru pentru părinţi

Copiii NU trebuie trataţi cu antibiotice acasă pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Recomandarea lui Nelu Tătaru pentru părinţi

„Legătura pe care am recomandat-o şi o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau uşor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent.

Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă şi pentru fiecare mod de manifestare. Recomand în continuare… prevenţia nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinţi.

Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se află în evidenţa unui medic de familie. Haideţi să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanţă care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidităţi este cel care intră în monitorizarea medicului de familie. Cred că primul moment ar trebui să fie acea monitorizare, luare în evidenţa medicului de familie şi tratament în consecinţă”, a declarat ministrul Sănătăţii, duminică, la Iaşi.

Imagini incredibile! Pacienţii suspecţi de COVID dezbrăcaţi şi consultaţi la plămâni la 5 grade

Potrivit Agerpres, Nelu Tătaru a avertizat că a început să crească numărul de infectări cu noul coronavirus şi în rândul copiilor.”Dacă la începutul acestei pandemii spuneam că patologia la copii este foarte rară, patologia de la 0 la 19 ani era cam 6,5% din totalul de infectaţi, acum vedem că şi la 0-9 ani sau şi la 10-19 ani avem o creştere”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătar, conform sursei citate.

Orban, avertisment despre criza COVID. „Suntem într-un punct critic. Putem atinge limita de rezistenţă umană în spitale”

Sursa: RomaniaTV