Echipa de campanie a lui Trump a intentat acţiune în justiţe în Arizona pentru voturi anulate incorect

Echipa de campanie a lui Trump a intentat acţiune în justiţe în Arizona pentru voturi anulate incorect

Plângerea, depusă la Curtea Superioară a comitatului Maricopa, a invocat faptul că personalul biroului electoral din secţiile de votare le-a cerut unor alegători să apese un buton după ce aparatul de vot a detectat un „vot în plus”.

Citește și: Alegeri prezidenţiale în SUA. Donald Trump: „S-au întâmplat lucruri rele în camerele de numărare a voturilor”

Echipa de campania a lui Donald Trump susține că decizia nu ține cont de preferințele votanților și afirmă că în ziua alegerilor au fost folosite aparate noi de vot. Avocaţii sugerează că aceste voturi s-ar putea dovedi „hotărâtoare” în stabilirea rezultatului final al alegerilor în acest stat.

Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA

Joe Biden a revendicat victoria alegerilor prezidenţiale din SUA. Biden a reuşit să-l învingă pe Donald Trump într-un stat-cheie, devenind, astfel, cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite.

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc țara noastră măreaţă. Munca va fi grea, dar vă promit un lucru: voi fi preşedinte pentru toţi americanii, indiferent dacă aţi votat pentru mine sau nu. Voi păstra credinţa pe care v-aţi pus-o în mine”, a fost prima reacţie a lui Joe Biden după câştigarea alegerilor.

 

Biden a reuşit să câştige după victoria înregistrată în statul în care s-a născut, Pennsylvania, cu 12,8 milioane de locuitori. Astfel, a obţinut peste 270 de electori de care avea nevoie să câştige.

 

Sursa: RomaniaTV