Nelu Tătaru cere demisia şefului DSP Iaşi fiindcă ar fi emis autorizaţie pentru spitalul mobil din Leţcani, deşi are multe deficienţe

Nelu Tătaru cere demisia şefului DSP Iaşi fiindcă ar fi emis autorizaţie pentru spitalul mobil din Leţcani, deşi are multe deficienţe

Tătaru a fost la Leţcani duminică pentru a evalua situaţia din spitalul mobil şi s-a declarat nemulţumit de cum se întâmplă lucrurile la unitatea medicală.

Conform surselor citate, Nelu Tătaru i-a cerut demisia şefului DSP Iaşi pe motiv că a emis în mod greşit acea autorizaţie şi că a vrut să-l acopere pe fostul şef al Consiliului Judeţean, social-democratul Maricel Popa.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care l-a însoţit pe ministrul Sănătăţii la spitalul din Leţcani, a spus că nu se aştepta ca unitatea medicală în care s-au investit peste 13 milioane de euro să fie într-o asemenea situaţie.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital.

Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente. Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Săptămâna viitoare, o echipă de experţi de la Ministerul Sănătăţii va fi trimisă la spitalul mobil din Leţcani pentru a evalua deficienţele şi a găsi o soluţie.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...