Victor Ponta vrea DEMISIA celor care au închis pieţele şi şcolile. „Vreau să aflu de două zile cine a fost cu ideea”

Victor Ponta vrea DEMISIA celor care au închis pieţele şi şcolile. „Vreau să aflu de două zile cine a fost cu ideea”

Principalele declaraţii făcute de Victor Ponta, la România TV

Despre restricţii. Cred că acest virus este un virus extrem de periculos. Cred că ne aflăm într-o pandemie pe care trebuie să o combatem, dar în acelaşi timp aş merge mâine din oră în oră la un protest. 

Primul protest la care aş merge alături de toţi părinţii din ţara asta e pentru închiderea şcolilor. OMS, toate ţările, Franţa, Italia, Marea Britanie nu au închis şcolile. Este pe care doar România a luat-o şi o decizie total greşită.

Aş merge şi la un protest împotriva închiderii pieţelor. Românii nu mai au voie să-şi vândă produsele agroalimentare. Trebuie să ne ducem toţi la supermarketuri şi să plece banii din ţară.

Despre fuziunea Pro România şi ALDE. În calitate de prim ministru am venit cu cinci măsuri legate de venitul minim, de firmele româneşti, de deschiderea şcolilor, de programul naţional de testare şi de drepturile militarilor.

Ce face Orban de pe 7 decembrie? Nu ştim. Ne închide în case. Eu propun să fiu prim ministru să deschis: oamenii la muncă, copiii la şcoală şi păstrarea unor reguli care le păstrează multe ţări, dar care nu ne aruncă în faliment şi dezastru.

În urmă cu cinci ani, domnul preşedinte Iohannis, în aceeaşi zi, a ieşit şi a spus: cer demisia Guvernului. Acum, sper că nu vă aşteptaţi să ceară măcar demisia unui ministru, a celui care a venit cu ideea să închidă pieţele.

Vreau să aflu de două zile cine a fost cu ideea să închidă pieţele şi cine a fost cu ideea să închidem şcolile pentru că aş vrea să le cerem demisia.

Sunt două decizii aberante şi aş vrea să ştiu cine e de vină. Nu se poate să nu fie nimeni de vină

Ponta cere redeschiderea şcolilor şi pieţelor

 Să se redeschidă pieţele, să se reschidă şcolile, din punctul meu de vedere. Şi HORECA ar trebui să se redeschidă cu nişte reguli foarte stricte, dar să redeschidă.

Cei care au impus aceste măsuri ar trebuie să fie daţi afară. Dacă a fost ideea lui Orban, dat afară Orban. Dacă a fost Anisie şi Tătaru, daţi-i afară.

Faptul că nu e nimeni de vină, se ascund toţi, iar domnul Iohannis îi cocoloşeşte, îi piaptănă pe cap, asta e marea schimbare faţă de 2015. Atunci cineva a fost de vină. Eu mi-am asumat în numele instituţiilor publice că nu au funcţionat bine

Acum nu e nimeni de vină şi e mult mai rău ca atunci. Acum mor 100 de români pe zi, în fiecare zi şi nu e nimeni de vină.

Ponta, despre restricţile din cauza COVID-19

Trebuie să fim cu toţii vigilenţi în privinţa numărului de teste şi de raportări. Toti specialiştii spun că vom merge în sus cu cazurile. Nu am ajuns la vârf.

Dacă ajungem la vârf şi pe 1 decembrie încep să scadă înainte de alegeri, eu nu cred aşa ceva. Cred că e o manipulare. Cred că trebuie să fim atenţi la păcălelile astea.

Problema e câţi oameni decedează şi câţi sunt la ATI. În ambele situaţii, cifrele cresc, indiferent de ce raportează Guvernul.

Eu vorbesc despre ce va fi după 7 decembrie şi Guvernul vorbeşte ce va fi până pe 6 decembrie. De parcă Guvernul ăsta trăieşte până pe 6 decembrie.

Victor Ponta, despre protestele din Piaţa Victoriei faţă de măsurile anti-COVID

 

 

Pro România şi ALDE au fuzionat. Ponta şi Tăriceanu învie USL

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că îl va susţine pe Victor Ponta pentru funcţia de premier din partea Pro România Social-Liberal, partidul rezultat în urma fuziunii dintre Pro România şi ALDE.

Tăriceanu îl susţine pe Ponta ca premier. „Poate demonstra că ne putem întoarce la vremurile bune”

La rândul său, Victor Ponta a anunţat, în timpul congresului de fuziune dintre Pro România şi ALDE, că exclude negocieri politice cu PSD, PNL şi USR.

Victor Ponta, la congresul de fuziune Pro România – ALDE: „Echipa unită nu face blaturi cu PSD, PNL şi USR”

Sursa: RomaniaTV