Cine este Jill Biden, noua Prima Doamnă a Americii. Cum l-a cunoscut pe Joe: „A venit la uşa mea în sacou şi pantofi scumpi”

Cine este Jill Biden, noua Prima Doamnă a Americii. Cum l-a cunoscut pe Joe: „A venit la uşa mea în sacou şi pantofi scumpi”

Cei doi au o poveste emoţionantă: Jill l-a ajutat pe Biden să treacă peste şocul pierderii primei sale soţii şi a fiicei lor de numai un anişor, într-un accident rutier.

Jill Jacobs s-a născut pe 3 iunie 1951, în New Jersey. Cea mai mare dintre cele 5 surori, aceasta s-a căsătorit de tânără cu iubitul din liceu, jucătorul de fotbal american Bill Stevenson.

Citeşte şi: IMAGINILE MOMENTULUI! Cum a reacţionat Joe Biden când a aflat de la nepoţi că va deveni preşedintele SUA

Joe Biden și-a pierdut prima soție și fiica în vârsă de un an de zile într-un accident de mașină, în 1972. Fiii săi, Beau și Hunter, au supraviețuit amândoi accidentului. În moment când Joe Biden a întâlnit-o pe Jill, acesta era senator, iar ea era încă studentă.

”Eram obișnuită să mă întâlnesc cu băieți în blugi și tricou, iar el a venit la ușa mea în sacou și pantofi scumpi și eu m-am gândit: Doamne, asta n-o să meargă niciodată, nici într-un milion de ani.

Era mai mare cu 9 ani decât mine! Dar am mers să vedem ”Un bărbat și o femeie” la un cinematograf din Philadelphia și chiar ne-am îndrăgostit unul de altul.

Nu voiam ca cei mici – copii lui Joe – să piardă o altă mamă. Trebuia să fiu 100% sigură”, a povestit Jill Biden pentru Vogue.

„How did you get this number?”Those were the first words I spoke to Joe when he called me out of the blue on a Saturday in 1975.I’ll be speaking tonight at the #DemConvention. I hope you’ll tune in! pic.twitter.com/t0amDEM2kT

— Dr. Jill Biden (@DrBiden) August 18, 2020

Joe a cerut-o de soţie pe Jill de cinci ori

Jill a spus că Joe a trebuit să o ceară de cinci ori de soție înainte ca ea să accepte. Cei doi s-au căsătorit în 1977, în New York. Fiica lor, Ashley, s-a născut patru ani mai târziu.

Fiul lui Biden din prima căsătorie, Beau, a murit, în urma unei tumori maligne la creier, în 2015, la vârsta de 46 de ani.

Jill Biden a lucrat zeci de ani ca profesoară. Aceasta a predat la un liceu comunitar și la un spital de psihiatrie pentru adolescenți.  De asemenea, s-a alăturat inițiativei Joining Forces, alături de Michelle Obama, pentru a ajuta veteranii din armată și familiile lor să acceseze programe de instruire și de găsire a unui loc de muncă. 

Teaching is not what I do. It’s who I am.I’ll be giving my convention speech tonight from my former classroom.Brandywine High School. Room 232. pic.twitter.com/NXx1EkqVGq

— Dr. Jill Biden (@DrBiden) August 18, 2020

Sursa: RomaniaTV

loading...