Diferenţa dintre răceală şi COVID la copii. Explicaţia unui medic pediatru

Diferenţa dintre răceală şi COVID la copii. Explicaţia unui medic pediatru

Conform mediului, răceala și coronavirusul au comune durerile abdominale, tulburările de tranzit intenstinal, diare, constipație și vărsături. 

Citește și: Medicul Virgil Musta: Efectele noilor măsuri, vizibile în 3-4 săptămâni

„Sunt comune durerile abdominale și tulburările de tranzit intenstinal, diaree, tendință la constipații și vărsături. Această asociere pare chiar oarecum o particularitate a infecției cu SARS-CoV-2 la copil. Și în formele severe se discută deja despre două lucruri foarte importante.

Însă există o pneumonie care apare din senin și este asociată cu coronavirus, este vorba despre perturbări vasculare la foarte multe niveluri, de la cer cardiac până la cel pulmonar.

”Există o pneumonie ca din senin și care asociată infecției SARS-CoV-2 are o evoluție deosebită la copil și apoi sindromul de inflamație multisistemică. Acest sindrom cu insuficiență multiorganică are caracteristici care țin de perturbări vasculare la foarte multe niveluri, de la cel cardiac, cerebral la abdominal, pulmonar. Și el se asociază cu două lucruri de reper: cu o suferință cardiacă foarte mare și cu insuficiență cardiacă, respiratorie și cu dureri abdominale”, a declarat medicul pentru Libertatea.

Sursa: RomaniaTV