Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, mesaje de felicitare pentru preşedintele ales al SUA, Joe Biden

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, mesaje de felicitare pentru preşedintele ales al SUA, Joe Biden

Iată mesajul preşedintelui Klaus Iohannis pentru preşedintele ales al SUA, Joe Biden:

„Stimate domnule Președinte-ales,

Am deosebita onoare și plăcerea de a vă adresa felicitările mele cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcția de Președinte al Statelor Unite ale Americii.

România, în calitate de partener strategic de încredere al Statelor Unite, rămâne ferm angajată să continue promovarea obiectivelor noastre comune de securitate strategică, apărare și economice.

Mandatul dumneavoastră de Președinte al Statelor Unite ale Americii va marca, cu siguranță, consolidarea în continuare a cooperării deja excelente dintre România și Statele Unite, la care ați avut deja o contribuție substanțială, în calitate de Vicepreședinte. În acest context, îmi amintesc cu deosebită plăcere vizita pe care ați făcut-o în România, în anul 2014, precum și sprijinul personal pe care l-ați acordat în mod constant țării mele.

Aștept cu interes celebrarea, în 2021, a 10 ani de la Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și Statele Unite ale Americii, adoptată în timpul mandatului dumneavoastră de Vicepreședinte. România și Statele Unite împărtășesc valorile democrației, drepturilor omului, bunei guvernări și statului de drept, Parteneriatul nostru Strategic contribuind decisiv la transformarea democratică a țării mele.

România este ferm alături de Statele Unite pentru a face față provocărilor actuale, de la sănătate la economie și schimbări climatice, și de la securitate la drepturile omului, scopul nostru fiind asigurarea unui viitor mai bun pentru popoarele noastre.

În calitate de partener strategic al Statelor Unite și aliat în cadrul NATO, România rămâne angajată să își aducă aportul în ceea ce privește cheltuielile de apărare (burden sharing) și să contribuie în continuare la securitatea, prosperitatea și reziliența comunității globale a democrațiilor.

Vă doresc mult succes în preluarea mandatului dumneavoastră de Președinte al Statelor Unite ale Americii în acest context complex și aștept cu interes să lucrăm împreună în scopul promovării obiectivelor noastre comune”.

Citeşte şi: Cine este Jill Biden, noua Prima Doamnă a Americii. Cum l-a cunoscut pe Joe: „A venit la uşa mea în sacou şi pantofi scumpi”

Un mesaj de felicitare a transmis şi premierul Ludovic Orban.

„Adresez felicitări Președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, precum și Vice-Președintelui ales, Kamala Harris.Guvernul pe care îl conduc este pregătit să lucreze îndeaproape cu noua Administrație americană, în vederea consolidării Parteneriatului Strategic bilateral, precum și pentru realizarea deplinului potențial al relației transatlantice.România rămâne un aliat dedicat al SUA, pe deplin angajat atingerii obiectivelor comune, în toate domeniile, cu accent deosebit pe dimensiunea de securitate și pe cea economică.Este nevoie, cu atât mai mult în aceste vremuri dificile, să continuăm să ne mobilizăm împreună energiile și creativitatea, pentru a ne asigura prosperitatea și securitatea, pentru a ne proteja cetățenii și pentru a asigura succesul generației viitoare”.

Joe Biden a reuşit să îl învingă pe Donald Trump şi a devenit noul preşedinte al Americii.

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc țara noastră măreaţă. Munca va fi grea, dar vă promit un lucru: voi fi preşedinte pentru toţi americanii, indiferent dacă aţi votat pentru mine sau nu. Voi păstra credinţa pe care v-aţi pus-o în mine”, a fost prima reacţie a lui Joe Biden după câştigarea alegerilor.

Cu Joe Biden preşedinte, Kamala Harris va fi vicepreşedintele Statelor Unite. Ea va fi prima femeie care va deţine această funcţie.

Sursa: RomaniaTV