Ludovic Orban, explicaţii despre criza Remdesivir. „Acest medicament există. Spitalele transmit necesarul cu anumită periodicitate”

Ludovic Orban, explicaţii despre criza Remdesivir. „Acest medicament există. Spitalele transmit necesarul cu anumită periodicitate”

Întrebat despre ce se întâmplă cu medicamentul folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, Orban a afirmat că în luna octombrie au fost comandate 12.000 de fiole de Remdesivir, iar în noiembrie alte 14.000. „Acest medicament există. Spitalele care sunt în lupta anti-covid transmit necesarul cu anumită periodicitate, de obicei când se apropie de finalul stocului, către MS, iar MS, există o adresă de mail unde se transmit solicitările. După informaţiile pe care le am, da (sunt la MS dozele necesare de Remdesivir – n.r.)”, a explicat Ludovic Orban, conform Mediafax.

Citeşte şi: România va avea stoc de Remdesivir pentru şase luni. Nelu Tătaru: „Fiecare medic curant să adapteze acest protocol”

Orban, acuzaţii la adresa preşedinţilor de Consilii Judeţene. „Nu are nicio treabă preşedintele CJ cu Remdesivir”

De asemenea, premierul a mai menţionat că preşedinţii de consilii judeţene care afirmă că nu există Remdesivir şi avertizează că românii ar trebui să fie atenţi cine sunt aceşti preşedinţi de Consilii Judeţene.

„Ar trebui să vă uitaţi cine sunt şi dacă nu cumva au o altă culoare politică decât culoarea noastră. Nu are nicio treabă preşedintele CJ cu Remdesivir sau cu transmiterea medicamentelor pentru tratare”, a mai spus Ludovic Orban, conform sursei citate.

Citeşte şi: Ce este Remdesivir, medicamentul pe care se bate toată lumea. Tratamentul pentru un singur bolnav costă peste 2.300 de dolari

Raed Arafat anunţă că România a cumpărat primele 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen. Când vor ajunge în spitale

Sursa: RomaniaTV

loading...