Marcel Ciolacu, anunţ TERIFIANT: „Mortalitatea va creşte în următoarele săptămâni”

Marcel Ciolacu, anunţ TERIFIANT: „Mortalitatea va creşte în următoarele săptămâni”

„Nu a existat prevenţie. Mortalitatea va creşte în următoarele săptămâni în urma acestui număr mare de infectări”, a afirmat Marcel Ciolacu, la postul B1 Tv.

Până la 9 noiembrie, Romania a raportat 7 879 de decese din cauza COVID-19, ţara noastră clasându-le pe locul 8 la nivel european privind mortalitatea, potrivit datelor Centrului European pentru Combaterea Bolilor (ECDC).

Preşedintele PSD a mai explicat că luni au fost raportate mai puţine cazuri de COVID-19 deoarece au fost realizate mai puţine teste.

„Sunt vreo 200 de centre. Au raportat doar 60. Sunt puţine teste pentru că doar 60 de centre au raportat. Restul nu au raportat sau au fost închise. De ce ţii aceste centre închise?DSP-urile mai funcţionează în România? Sunt depăşite total”, a precizat Ciolacu.

BILANŢ CORONAVIRUS 9 noiembrie 2020. Cum arată cifrele în prima zi cu noi restricţii: 130 de decese, 1076 pacienţi la ATI

Liderul social-democrat a criticat faptul că angajaţii direcţiilor de sănătate publică nu mai realizează anchete epidemiologice.

„Nu se mai face nicio anchetă, pentru că de fapt nu se mai urmăreşte să se testeze lumea.Lumea, când ştie că a fost în contact, se duce şi se testează în privat. E corect? E normal dacă am intrat în contact cu cineva care a avut COVID să mă duc la particular să plătesc?”, a adăugat Ciolacu.

Preşedintele PSD, despre scandalul de la UNIFARM. „Există informaţii că 90 la sută dintre măşti sunt neconforme”

„UNIFARM e plin de măşti şi ei n-au măşti pentru persoanele vulnerabile. Se judecă cu UNIFARM-UL. S-a dus DNA-ul să ridice documentele.Trebuie să fie o decizie politică ca acele măşti să fie puse în circulaţie, să vadă întâi dacă sunt conforme. Există informaţii că 90 la sută sunt neconforme, cumpărate de statul român, cum e celebrul spital de la Bacău, care între timp a plouat pe el şi s-a dezumflat. Costă 3 milioane de euro”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, atac DUR la adresa Guvernului Orban: „Vor mări categoric TVA-ul. Vor protejeze marile venituri”

Sursa: RomaniaTV

loading...