Placinta cu verdeturi facuta ca la manastire, de post

Placinta cu verdeturi facuta ca la manastire, de post

Mod de preparare Placinta cu verdeturi

Intr-un lighean se pun faina, uleiul, sarea si otetul. Se mixeaza bine, se adauga apa, se framanta acest amestec, pana cand se obtine un aluat moale. 

Lasati-l se se odihneasca cel putin o ora, cu un servet acoperit. Se imparte aluatul in bulgari de marimi egale si se intind foi de dimensiunea dorita pe o suprafata presarata cu faina. Verdeturile se spala, se taie marunt, se amesteca cu prazul si ceapa si se freaca cu sare.

Se adauga patrunjelul, mararul, piperul, sarea si uleiul amestacandu-se bine. Intr-o tava unsa cu ulei intindem patru foi si punem jumatate din verdeturi. Peste compozitie asezam alte doua foi, se toarna restul de umplutura si deasupra se intind alte cinci foi.

Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei si se taie placinta in portii, in forma dorita.Se coace la foc mediu aproximativ o ora, pana cand este gata.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

Sursa: RomaniaTV

loading...