PSD condamnă închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor. Îndemnul conducerii partidului pentru primari în contextul noilor restricţii

PSD condamnă închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor. Îndemnul conducerii partidului pentru primari în contextul noilor restricţii

„Este o nebunie completă ceea ce se întâmplă, în special cu măsurile privind închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor, este o măsură care nu are nimic de-a face cu realitatea românească. (…) Au dat ceva ca să dea, dacă nu cumva măsura trebuie să răspundă ‘necesităţilor’ unora din Guvern, sau Guvernului în integralitatea lui, de creştere a cifrei de afaceri la supermaketuri, de creştere a importurilor. (…) Este un atac foarte dur, nejustificat, la adresa producătorului, la adresa cumpărătorului care vrea să ia o marfă bună şi ieftină şi proaspătă şi românească. Nu are nimic de-a face mesajul acesta cu mesajul fals al Guvernului – o minciună, tot clamează Guvernul că susţine economia românească, producătorul român, românul de rând şi, pe de altă parte, închide piaţa. Este încă o dovadă că sunt rupţi total de realitate fiindcă nu numai cei din marile oraşe cumpără din pieţe – acele târguri şi oboare de la ţară (…) care se desfăşoară în principal săptămânal au rolul lor în mica economie locală”, a spus Mihai Tudose, luni, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Tudose a precizat că la şedinţa de luni, toţi primarii social-democraţi au fost rugaţi să găsească soluţii astfel încât producători agricoli să aibă spaţiu pentru a-şi vinde marfa.

„După ce au văzut (guvernanţii – n.r.) că lucrurile o iau razna complet şi măsurile anunţate sunt dezaprobate total, au venit ulterior şi au zis că primarii trebuie să vadă ei cum fac, cum scot tarabe pe marginea drumului. Îi anunţ că vine iarna, deci a-i scoate pe nişte oameni dintr-un spaţiu amenajat în stradă cum când începe să plouă şi să ningă este o dovadă de ‘omenie’ din partea PNL. În fapt, concluzia este foarte clară. Suntem în campanie electorală, peste mai puţin de o lună sunt alegeri şi mesajul nostru este clar: românii au de ales între viaţa fără PNL sau să moară cu PNL de gât”, a mai spus Mihai Tudose, citat de Agerpres. 

 

Producătorii agricoli, revoltaţi de închiderea pieţelor din spaţii închise

Pieţele agroalimentare care funcţionau în spaţiii închise au fost închise de luni pentru cel puţin o lună. Autoritățile locale încearcă să găsească soluții ca producătorii să reuşească totuşi să-şi vândă marfa. Acolo unde este posibil, tarabele vor fi mutate în aer liber, lângă pieţele închise, sau se vor monta corturi sau mici căşuţe pentru comercianţi. 

Micii producători spun că după ce au muncit din greu ca să ajungă să culeagă roadele, acum nu vor mai reuși să le vândă. 

„Am 10 tone de mere. Ce fac cu ele. Vine frigul, ingheaţă”, spune un producător.

Oamenii sunt revoltaţi pentru că autorităţile centrale au decis închiderea pieţelor, dar supermarketurile au rămas deschise.

„Țăranul e distrus. Ce sa facem? Supermarketul deschis, să vândă ei si noi să murim”, se plânge un alt comerciant.

Citeşte şi: Piaţa Obor rămâne DESCHISĂ, chiar şi după noile restricţii. Anunţul primarului Sectorului 2: „Se pot găsi soluţii”

Sursa: RomaniaTV