Război în Caucaz. Un elicopter rus a fost doborât în Armenia, doi militari au fost ucişi

Război în Caucaz. Un elicopter rus a fost doborât în Armenia, doi militari au fost ucişi

„Elicopterul Mi-24 a suferit tiruri venind de la sol de la un sistem portabil de apărare aeriană”, a menţionat ministrul într-un comunicat. „Doi membri ai echipajului au murit, iar un altul a fost evacuat cu răni de gravitate medie”, a adăugat sursa. Aparatul de zbor a fost lovit în jurul orei locale 18.30 (16.30, ora României) în timp ce însoţea o coloană de vehicule de la o bază militară rusă în Armenia.

Elicopterul survola împrejurimile satului armean Erash, învecinat cu Nahicevan, un teritoriu azer autonom separat de restul Azerbaidjanului de teritoriul Armeniei. „Comandamentul bazei militare ruse 102 anchetează pentru a stabili originea tirurilor contra elicopterului”, a mai precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

Citeşte şi RĂZBOI ÎN CAUCAZ. Armenia acuză Azerbaidjanul că ucide civili în bombardamente, imaginile de pe front sunt cumplite VIDEO

Ministerul armean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a deplasat ajutoare la faţa locului.

Separatiştii armeni şi forţele azere se luptă de la sfârşitul lunii septembrie pentru controlul asupra Nagorno-Karabah, regiune separatistă azeră sprijinită de Armenia.

Nici Moscova şi nici Erevan nu au stabilit deocamdată o legătură între aceste lupte şi tirul care a doborât elicopterul. Rusia, aliată militar cu Armenia, întreţine relaţii bune şi cu Azerbaidjan. Moscova a lăsat să se înţeleagă în trecut că va interveni în conflictul din Karabah dacă acesta va depăşi limitele regiunii, şi a chemat în mod repetat la o încetare a focului.

Sursa: RomaniaTV