Achitări în serie în ultimul dosar la care a lucrat Traian Berbeceanu

Achitări în serie în ultimul dosar la care a lucrat Traian Berbeceanu

A fost ultima anchetă răsunătoare la care alături de procurorii DIICOT a lucrat Traian Berbeceanu, la acea vreme şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, cu câteva luni înainte de a fi arestat preventiv şi înlăturat de la conducerea BCCO Alba.

În aprilie 2013, în urma unor descinderi ale ofiţerilor de combatere a criminalităţii organizate aflaţi sub comanda lui Traian Berbeceanu, peste 30 de hunedoreni au fost aduşi la audieri, iar ulterior 12 dintre ei, printre care medicii oncologi Nadia Ţârvuloiu, Alina Popa şi Elisabeta Mezo, dar şi mai mulţi administratori ai unor farmacii din judeţul Hunedoara, au fost reţinuţi şi puşi sub învinuire pentru infracţiuni economice grave.

„Poliţiştii din cadrul BCCO Alba, în colaborare cu procurorii DIICOT din Hunedoara şi cu sprijinul SRI – secţia Hunedoara, au procedat la destructurarea unei grupări infracţionale organizate. Au fost efectuate 16 percheziţii, dintre care patru la sediile unor unităţi farmaceutice de pe raza municipiilor Hunedoara şi Deva şi la două cabinete medicale din cadrul secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean – Deva. Sunt ridicate la momentul acesta circa 35 de persoane, învinuiţi şi făptuitori, membrii ai grupării infracţionale sau persoane care au sprijinit gruparea infracţională. Urmează să fie conduşi la sediul DIICOT – Hunedoara, pentru audieri. Membrii grupării infracţionale sunt învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea de grup infracţional organizat, cu infracţiuni în scop de înşelăciune în dauna casei de Asigurări de Sănătate, infracţiuni de spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare. La acest moment, pentru segmentul infracţional al grupării investigat am stabilit un prejudiciu de circa trei milioane de lei, însă cercetările urmează a fi extinse, din indiciile pe care le avem în acest moment prejudiciul total fiind de circa 11 milioane de lei”, afirma, în aprilie 2013, Traian Berbeceanu, la data reţinerii medicilor şi farmaciştilor hunedoreni.

Medicii oncologi Elisaveta Mezo, Alina Popa şi Nadia Ţârvuloiu au fost achitaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat întrucât instanţa a decis că faptele de care au fost acuzaţi nu există. Achitare s-a dat şi pentru infracţiuni de fals şi înşelăciune şi fals în înscrisuri, iar magistraţii au stabilit că nu există probe că s-ar fi săvârşit infracţiunea de luare de mită. Alţi opt inculpaţi au fost achitaţi, în timp ce administratorii de societăţi comerciale Tatiana Făgădar şi Mihai Drăgoescu au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală.

Citeşte şi: Şef din DGASPC Timiş, urmărit penal de DNA pentru luare de mită. UPDATE. Şeful din DGASPC Timiş a fost ARESTAT PREVENTIV

Sursa: RomaniaTV