Ajutoare de stat, acordate fermierilor afectaţi de secetă. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Ajutoare de stat, acordate fermierilor afectaţi de secetă. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Fermierii afectaţi de secetă trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a putea beneficia de ajutorul de stat.

„Beneficiarii prevăzuţi la art. 4 alin. (1) sunt eligibili la solicitarea ajutorului de stat dacă îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: deţin proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, încheiat până la data de 15 iulie 2020 inclusiv, în care procentul de calamitare prevăzut la art. 1 alin. (4) este de peste 30% aferent culturii calamitate”, se arată în legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, conform News.ro.

Rareş Bogdan: „Structurile administrative sunt virusate de socialişti-comunistoizi pesedişti care stimulează lenea”

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prevede că „schema are la bază datele referitoare la procentul de calimitate şi suprafaţa calamitată, înscrise în procesul verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, aprobat prin ordinul ministrului Agriculturii şi al ministrului Afacerilor Interne nr. 97/63/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice”.

Proiectul a fost adoptat de Senat, ca prim for sesizat, pe data de 14 octombrie. Şase zile mai târziu, iniţiativa a fost votată de Camera Deputaţilor.

Ajutoare pentru fermierii afectaţi de secetă, acordate de Guvern. Legea, VOTATĂ de Camera Deputaţilor

Sursa: RomaniaTV

loading...