Bilanţ coronavirus 10 noiembrie 2020. Cifre îngrijorătoare înaintea prelungirii stării de alertă

Bilanţ coronavirus 10 noiembrie 2020. Cifre îngrijorătoare înaintea prelungirii stării de alertă

Bilanţ coronavirus 10 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese, inclusiv o fetiţă de 4 ani din IAşi, cu boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Medicul care a prezis în 2017 pandemia de COVID-19 a anunţat că urmează un nou dezastru. Ce se va întâmpla în 2021 

Numărul de persoane infectate din prima săptămână din noiembrie este deja egal cu jumătate din numărul înregistrat în toată luna octombrie. Singurul lucru pozitiv este că, deși am atins deja jumătate din infectările din octombrie, numărul deceselor nu a crescut în același ritm. Numărul de morți din cauza COVID 19 în România în perioada 2-8 noiembrie se apropie de jumătatea numărului de persoane decedate în toată luna octombrie și este mai mare decât cel din iulie.

Pe de altă parte, dacă în luna septembrie unu din 15 teste era pozitiv, iar în octombrie unu din șapte, în prima săptămână din noiembrie, una din patru persoane testate pentru COVID-19 a fost depistată ca fiind infectată.

Sunt 2,782 de cazuri încă nealocate, motiv pentru nuumărul de cazuri noi pe judeţe pare mic. „Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate”, explică Grupul de Comunicare Strategică.

Ludovic Orban: Pregătim o hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să impunem noi restricţii

Premierul Ludovic Orban a declarat că este în pregătire o nouă hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă, însă Executivul nu doreşte să impună noi restricţii, că numărul infectărilor să scadă treptat pentru ca lumea să revină încet la o viaţă normală. Referitor la o posibilă carantinare a Capitalei, prim-ministrului a precizat că nu îşi doreşte să ajungă aici şi Bucureştiul, deşi a fost într-o tendinţă ascendentă, ea „nu s-a încadrat în specificul creşterilor în marile metropole în ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă de tipul progresiei geometrice”.

„Pregătim o hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să impunem noi restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat-treptat la o stare cât mai aproape de normal”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul „Orei Premierului” în plenul Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă am putea ajunge la o carantinare inclusiv a Capitalei, premierul a răspuns: „În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantinare. Noi nu ne dorim să ajungem aici. Obiectivul nostru este reducerea numărului de cazuri. În Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendă care nu s-a încadrat în specificul creşterilor în marile metropole în ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă de tipul progresiei geometrice”.

Chestionat la cât ar trebui să ajungă rata de infectare pentru ca Bucureştiul să fie carantinat, Orban a spus că nu se hazardează să ofere o cifră.

„Asta este o decizie care se ia de specialiştii în sănătate publică, de epidemiologici, de infecţionişti şi nu mă hazardez eu să dau o dată”, a conchis prim-ministrul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese,inclusiv o fetiţă de 4 ani din Iaşi, cu boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere Bucureşti, unde a ajuns la 5,14.

Pe 15 octombrie a intrat în vigoare prelungirea stării de alertă, printr-o hotărâre a Executivului.

Timiş: Şase persoane au murit infectate cu COVID-19 pentru că nu au mai avut loc la Terapie Intensivă

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara trage un semnal de alarmă privind ocuparea locurilor pentru pacienţii cu COVID-19 şi declară că şase persoane au decedat de duminică şi până luni, din cauza lipsei de locuri în Secţia de ATI. 

”Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa că  îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei”, a declarat, luni, medicul Virgil Musta.

Musta a mai adăugat că vin, la spital, oameni cu comorbidităţi a căror salvare este tot mai dificilă.

Sursa: RomaniaTV

loading...