Când vom reveni la o viaţă normală? Un expert în vaccinuri, consilier al lui Boris Johnson, crede că vom avea un Paşte fără restricţii

Când vom reveni la o viaţă normală? Un expert în vaccinuri, consilier al lui Boris Johnson, crede că vom avea un Paşte fără restricţii

„Cred că avem 70% până la 80% șanse să facem asta. Asta cu condiția să nu înșele distribuția vaccinului”, a declarat John Bell, consilier guvernamental. Acesta crede că sunt șanse mari ca până de Paști Marea Britanie să revină la o viață normală. John Bell a mai spus că anunțul de luni de la Pfizer a fost „un pas masiv înainte” și că este optimist să facă suficiente vaccinări în primul trimestru al anului 2021. Dar a avertizat că rămân obstacolele în calea aprobării și distribuirii vaccinului.

Citeşte şi Italia se îndreaptă spre carantină totală. Restricţii de circulaţie între regiuni, începând de miercuri

Cu toate acestea, el a spus că semnalează că multe dintre celelalte vaccinuri „care au aceeași imunogenitate sunt susceptibile de a fi eficiente, așa că nu aș fi surprins dacă am intra în noul an cu două sau trei vaccinuri, toate putând fi distribuite”. Președintele comisiei de sănătate a parlamentului, Jeremy Hunt, a scris pe Twitter că Marea Britanie ar putea măcar să se simtă „mai optimistă”.

Pfizer a anunțat, luni, că vaccinul împotriva COVID este eficient în proporție de 90%. „Azi este o zi mare pentru știință și pentru omenire. Primul set de rezultate din faza a treia de testare oferă dovezi preliminare ale abilității vaccinului nostru în prevenția COVID”, a anunțat Albert Bourla, CEO al Pfizer. La doar câteva ore, Comisia Europeană a anunțat, prin vocea președintei executivului UE, Ursula von der Leyen, că va semna un contract pentru achiziţionarea a până la 300 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Sursa: RomaniaTV