PSD le râde în nas liberalilor: S-au lepădat de Satana. PNL a votat, iar noi am învins. Orban nu-şi mai poate controla parlamentarii!

PSD le râde în nas liberalilor: S-au lepădat de Satana. PNL a votat, iar noi am învins. Orban nu-şi mai poate controla parlamentarii!

”S-au lepădat de Satana! Peneliștii au votat în comisii amendamentul PSD pentru redeschiderea piețelor!

Orban nu își mai poate controla parlamentarii. Până și ei au înțeles că decizia Guvernului de a închide piețele este o crimă împotriva producătorilor români. Am învins!”, scriu reprezentanții PSD pe o rețea socială. 

Parlamentarii au adoptat, marţi, cu amendamente, legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul a dispus, între altele, închiderea pieţelor, ca măsură anti-COVID.

Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir au dat un amendament care prevede revocarea măsurii închiderii pieţelor. 

Pentru ca amendamentul să intre în vigoare, este necesar să se parcugă trasaul procedural şi în Senat iar apoi legea să fie promulgată.

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile (…) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, spune textul amendamentului.

„PSD pune beţe în roate oricăror măsuri de protecţie”, mesajul PNL după ce amendamentul a trecut de vot

„Ne cerem scuze pentru cei care consideră că această măsură îi dezavantajează, însă toată lumea trebuie să înţeleagă că aceste măsuri vin pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre. Măsura este în vigoare doar pentru 30 de zile, după această perioadă vom evalua situaţia. Românii trebuie să ştie că nu se închid pieţele aşa cum ţipă propagandiştii PSD, ci doar se mută anumite tarabe din spaţiile închise în spaţiile deschise. Măsura nu este una singulară, vedem aceleaşi măsuri şi în ţările din Vestul Europei, acolo unde există pieţele volante, în aer liber. PSD are un lung istoric de măsuri de obstrucţionare a măsurilor luate de Guvern pentru combaterea pandemiei. PSD a blocat, săptămâni în şir, în Parlament, legea carantinei, social-democraţii ignorând creşterea cazurilor de îmbolnăviri, din cauza lipsei unui cadru legislativ. În absenţa unei legi, 5.000 de persoane diagnosticate cu COVID fie nu s-au internat, fie au ieşit la cerere înainte de a fi vindecate. Aceştia au luat contact cu alte persoane, contribuind la răspândirea epidemiei.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a apărut, de mai multe ori, fără mască, chiar în Camera Deputaţilor, instituţie a cărui preşedinte este! În plină pandemie, Marcel Ciolacu şi alte 11 persoane au fost surprinse la masă într-un restaurant, fără măşti de protecţie. De fiecare dată, liderii PSD au avut o singură preocupare: să puncteze electoral. În martie, când în Bucureşti erau doar două cazuri de coronavirus, Gabriela Firea, pe atunci primar general şi candidat pentru un nou mandat, cerea închiderea şcolilor. Acum, când Capitala a depăşit media de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, aceeaşi Gabriela Firea, aflată în campanie pentru Senat, cere redeschiderea şcolilor, deşi închiderea s-a decis pe baza recomandărilor specialiştilor. De fiecare dată, Firea, ca şi alţi lideri PSD, a ales varianta despre care a crezut că îi va aduce mai multe voturi”, au scris cei din PNL pe Facebook.

Citeşte şi: Se redeschid pieţele! Amendamentul PSD a trecut de Parlament, doar CCR mai poate revoca decizia

Sursa: RomaniaTV

loading...