SUA, ţara cu doi „preşedinţi”. Secretarul de stat Mike Pompeo: „Va fi o tranziţie lină către a doua administraţie Trump”

SUA, ţara cu doi „preşedinţi”. Secretarul de stat Mike Pompeo: „Va fi o tranziţie lină către a doua administraţie Trump”

Mike Pompeo a fost întrebat dacă Departamentul de Stat va colabora cu echipa lui Joe Biden pentru a asigura tranziţia la Casa Albă, dar răspunsul secretarului de stat al lui Donald Trump a fost dezarmant: „Va fi o tranziţie lină către a doua administraţie Trump”.

Declaraţia lui Mike Pompeo vine la doar câteva ore după o postare curioasă pe Twitter a lui Trump în care acesta îşi proclama victoria. „Vom învinge! Facem mari progrese. Rezultatele încep să vină săptămâna săptămâna viitoare! Make America Great Again!”, a scris Donald Trump pe Twitter, marţi după-amiază.

Citeşte şi Mişcare-bombă făcută de Donald Trump la final de mandat. L-a demis pe şeful Pentagonului

Echipa de campanie a preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump a formulat un recurs la un tribunal federal, în Pennsylvania, cu scopul de a-i împiedica pe oficialii locali să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat.

Echipa de campanie a lui Trump şi doi alegători acuză în această plângere depusă luni sistemul de vot prin corespondenţă din Pennsylvania de „lipsă de transparenţă şi verificabilitate”, spre deosebire de votul în persoană.

Oficialii electorali din acest stat sunt acuzaţi de încălcarea Constituţiei Statelor Unite prin crearea unui „sistem ilegal” care prevede o supervizare mai importantă în privinţa votului în persoană decât a votului prin

Sursa: RomaniaTV

loading...