Beatrice Mahler: Suntem într-un moment critic. Avem cazuri dramatice

Beatrice Mahler: Suntem într-un moment critic. Avem cazuri dramatice

„Aș prefera să tragem concluziile la finalul săptămânii. Mijlocul săptămânii ne aduce de cele mai multe ori cele mai mari cifre.

Este un moment destul de fragil și orice bucurie ar putea să însemne o relaxare, iar asta nu ne permitem în acest moment. Este mult prea dur momentul pe care îl trăim pentru a ne relaxa”, a spus Beatrice Mahler la digi24. 

Medicul a mai precizat că la „Marius Nasta”, secția de terapie intensivă este complet ocupată și că numărul de externări este foarte mic față de numărul de pacienți care au nevoie de un pat de spital cu oxigen.

BILANŢ CORONAVIRUS 11 noiembrie 2020. Semne rele înainte de Sărbători. Cum a evoluat pandemia în ultimele 24 de ore

„Problema pacienților de terapie intensivă în acest moment este una critică, pentru că au un număr limitat de paturi la un număr mare de infectări.

Este absolut necesar ca fiecare spital să pună paturi pentru pacienții critici. Suntem și noi într-un moment critic și dacă nu înțelegem asta, pacientul va fi cel care va avea de suferit.

Avem cazuri dramatice, dar cred că responsabilitatea noastră pentru viața pacienților trebuie să primeze. Atunci când avem un pacient în secție care trebuie intubat, e intubat de medicul de terapie intensivă și facem tot ce se poate ca viață pacienților să fie salvată. Suntem în momentul în care încă avem resurse la nivel național, și asta trebuie valorificat, pentru că fiecare viață contează”, a mai precizat Beatrice Mahler.

Citeşte şi Baia Mare intră în carantină. Noile restricţii impuse de autorităţi DOCUMENT

Sursa: RomaniaTV