BILANŢ CORONAVIRUS 11 noiembrie 2020. Semne rele înainte de Sărbători. Cum a evoluat pandemia în ultimele 24 de ore

BILANŢ CORONAVIRUS 11 noiembrie 2020. Semne rele înainte de Sărbători. Cum a evoluat pandemia în ultimele 24 de ore

BILANŢ CORONAVIRUS 11 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.304 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 177 de decese, iar la ATI sunt internaţi 1.093 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, acestea fiind cele mai mari bilanţuri zilnice de la declanşarea pandemiei.

 Raed Arafat, greşeala MAJORĂ care aduce cazuri noi de Covid şi restricţii suplimentare în România

Şeful DSU consideră că trebuie aşteptat cam 30 de zile pentru ca restricţiile impuse să-şi facă efectul

Medicul Raed Arafat consideră că noile măsuri adoptate de autorităţi pentru reducerea transmiterii virusului SARS-CoV-2 sunt eficiente, însă subliniază importanţa respectării acestora de către toată lumea. ”Orice regulă este contestată automat de pe mai multe paliere şi asta reduce impactul acestor măsuri”, a afirmat Arafat, precizând că ”dacă o componentă din societate nu participă la această acţiune, această acţiune este menită să eşueze”.

Raed Arafat a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, dacă crede că ultimele măsuri de limitare a pandemiei sunt moi şi a precizat: ”Eu aş spune că măsurile au fost luate pe plan general, şi asta e foarte bine, nu putem spune că e o măsură moale când generalizezi masca peste tot. Şi asta dacă se respectă, în sine, este una dintre cele mai importante măsuri. Mai sunt alte măsuri care s-au luat. Limitarea circulaţiei pe anumite ore, declararea programului de muncă, astea nu putem să spunem că sunt măsuri moi, dar au nevoie de timp să producă efect şi trebuie să le dăm acest timp, care e de o lună cum au zis şi epidemiologii”.

Arafat a subliniat că este foarte important ca măsurile să fie respectate. ”Din păcate, ce observ, însă, că orice regulă care se vine cu ea este contestată automat de pe mai multe paliere şi asta reduce impactul acestor măsuri, uneori. Noi trebuie să înţelegem că noi lucrăm împreună cu toţi, de la cetăţeanul individual până la instituţii, companii, lucrăm împreună. Dacă o componentă din societate nu participă la această acţiune, această acţiune este menită să eşueze”, a afirmat Arafat, referindu-se şi la amendamentul votat de parlamentari care să permită funcţionarea pieţelor în spaţii închise.

Arafat a explicat că, la finalul a 30 de zile, se poate face o nouă analiză, se poate veni cu alte măsuri, ori să se renunţe la unele restricţii care nu au avut impactul scontat.

Raed Arafat a subliniat că măsurile luate de România nu diferă de măsurile luate în alte ţări, arătând că ”nimeni nu ia toate măsurile deodată”, ci acestea sunt luate în aşa fel încât impactul economic să nu fie unul major.

În acest context, el a explicat faptul că măsurile privind închiderea pieţelor în spaţii închise a avut la bază faptul că în astfel de spaţii au fost date multe amenzi pentru nerespectarea regulilor.

”Trebuie să înţelegem că în unele zone trebuie să acceptăm nişe restricţii temporare să nu ajungem la nişte restricţii mult mai complexe şi mult mai largi pentru că nu am putut să controlăm situaţia”, a adăugat Raed Arafat.

Klaus Iohannis: Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că autorităţile nu iau în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală nici de sărbători. Preşedintele a subliniat că în continuare este posibilă carantinarea unor localităţi.

„Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători”, a subiliniat preşedintele, răspunzând unei întrebări.El a amintit că este în continuare posibilă carantinarea unor localităţi, argumentând că, din păcate, sunt localităţi din România unde rata de infectare e foarte mare şi s-a impus măsura carantinei locale.

Arafat, noi informaţii despre pacienţii cu forme grave de COVID: Condiţiile meteo sunt o problemă!

Iohannis a fost întrebat dacă este stabilit un nivel al ratei infectărilor pentru care se poate considera că restricţiile impuse şi-au dovedit eficienţa.”Virusul se răspândeşte foarte repede şi vedem că, din păcate, în toată Europa numărul persoanelor infectate creşte în fiecare zi. Obiectivul acestor restricţii este să încetinească răspândirea virusului. Aceste măsuri sunt propuse de experţii noştri – medici, specialişti de la INSP, din ministere, etc. Iar pentru a vedea dacă aceste măsuri prind, ca să mă exprim simplu, trebuie să avem răbdare să aşteptăm rezultatul. Unii au comentat că aceste măsuri au venit prea repede, alţii au comentat că au venit prea încet. Nu se poate să vii în fiecare zi să iei alte măsuri. Trebuie să aştepţi un timp să vezi efectele”, a replicat Iohannis. El a precizat că nu poate furniza o cifră, fiindcă aceste lucruri nu le propune şi nu le evaluează el.”Le spun în special specialiştii de la INSP. Dar întrebarea este bună şi o voi pune la următoarea întâlnire cu experţii noştri”, a subliniat Iohannis.Întrebat în legătură cu testarea masivă a populaţiei, având în vedere că această metodă a fost aplicată în Slovacia şi că, potrivit declaraţiilor premierului slovac, astfel rata de infectare s-a redus la jumătate, Klaus Iohannis a declarat: „Această decizie poate fi luată atunci când avem indicii că aduce o soluţionare a problemei”.

Sursa: RomaniaTV

loading...