De câte ori se poate refolosi o mască de protecţie spălată STUDIU

De câte ori se poate refolosi o mască de protecţie spălată STUDIU

În cadrul studiului au fost testate trei modele care se găsesc în magazine. Acestea au fost spălate la 60 de grade Celius și uscate în uscătorul de rufe. După această procedură, măștile și-au păstrat o capacitate de filtrare suficient de bună pentru a putea fi folosită de publicul lor, peste cea a măștilor din material textil.

Citește și: Raed Arafat, greşeala MAJORĂ care aduce cazuri noi de Covid şi restricţii suplimentare în România

Medicii au susținut încă de la debutul pandemiei faptul că masca poate fi reutilizată, însă practica nu a fost recomandată în lipsa unor teste care să arate dacă mai sunt sau nu eficiente.

Adrian Streinu-Cercel atrage atenţia asupra purtării corecte a măştii de protecţie

Adrian Streinu Cercel a declarat la TVR faptul că există de zece ori mai mulți bolnavi de COVID care transmit virusul, fără a ști că sunt infectați. Medicul a atras atenția asupra modului corect de a purta masca de protecție.

Medicul a atras atenția asupra necesității ca masca de protecție să fie purtată corect. Acesta susține că infectarea se face la petrcere, în baruri sau la serviciu, dacă nu sunt respectate regulile minime de igienă.

 

„Lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să infecteze. Infectarea persoanelor se face pe stradă, se face acasă când faci petreceri, atunci când te duci în baruri, la serviciu dacă nu sunt respectate regulile minime de igienă. Purtarea măştii pe nas şi pe gură face diferenţa. Mă uit la televizor cu stupoare şi văd că majoritatea sunt cu masca sub nas. O mască purtată sub nas nu ajută la nimic. Dacă mergem în ritmul ăsta, undeva săptămâna viitoare vor fi în jur de 10.000”, a adăugat Adrian Streinu Cercel.

Sursa: RomaniaTV