Spaniolii, avertizaţi să nu vorbească între ei în metrou. Lupta contra răspândirii virusului intră într-o nouă etapă

Spaniolii, avertizaţi să nu vorbească între ei în metrou. Lupta contra răspândirii virusului intră într-o nouă etapă

Studiul, comandat de Ministerul Științei și Inovației, arată că există dovezi mult mai multe în acest sens decât pentru transmiterea prin picături. Transmiterea prin aerosoli a coronavirusului este încă în dezbatere la nivel internațional, dar studiul de aici indică faptul că este cea mai obișnuită modalitate de contaminare, așa că specialiștii subliniază importanța explicării pentru populație a fenomenului, ptrivit corespondentului Radio România Actualități la Madrid.

Picăturile, spun ei, infectează prin impact în ochi, fosele nazale sau gură și cad la sol la 1-2 metri distanță față de persoana care le emite.

Citeşte şi Noi măsuri drastice pentru a limita răspândirea COVID-19, se interzice circulaţia în weekend

Dar aerosolii, prin dimensiunile lor mult mai mici, prezintă o mai mare infecțiozitate, pentru că penetrează în plămâni, putând cauza forme severe ale bolii COVID-19.

O recomandare nouă din partea experților pentru public este să nu vorbim în spațiile închise și aglomerate, cum sunt vagoanele de metrou. Datele științifice arată că atunci când vorbim exhalăm de 10 ori mai multe particule potențial infecțioase și de 50 de ori mai multe când strigăm sau cântăm.

La Barcelona, autoritatea de transport a cerut deja utilizatorilor să călătorească în liniște.

Sursa: RomaniaTV