Suedia, prima formă de lockdown de la începutul pandemiei. Ce restricţie majoră a impus guvernul de la Stockholm

Suedia, prima formă de lockdown de la începutul pandemiei. Ce restricţie majoră a impus guvernul de la Stockholm

Toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia se vor închide la ora 22.30, începând de pe 20 noiembrie. „Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven. Măsura va rămâne în vigoare cel puţin până în luna februarie, anunţă autorităţile de la Stockholm.

Citeşte şi Marea Britanie a depăşit 50.000 de morţi de coronavirus. 595 de decese s-au înregistrat numai în ultimele 24 de ore

Recent, autoritățile din 13 regiuni din cele 21 ale Suediei au emis recomandări pentru populație, printre acestea numărându-se și evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinței. Premierul Lofven a declarat că este gata să impună măsuri mai stricte pentru a limita întrunirile publice, dacă recomandările nu dau rezultate.

În ultima săptămână, numărul infectărilor a atins un nou record, iar spitalele se confruntă cu un număr mare de internări. Numărul mediu de infectări zilnice în Suedia a ajuns la 4.000. 

Sursa: RomaniaTV

loading...