Bilanţ coronavirus 12 noiembrie 2020. Noi date îngrijorătoare, valul doi este mult mai puternic

Bilanţ coronavirus 12 noiembrie 2020. Noi date îngrijorătoare, valul doi este mult mai puternic

Bilanţ coronavirus 12 noiembrie 2020. Premierul Ludovic Orban a afirmat recent că urmează ca Guvernul să adopte un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Ultimul document care a prelungit starea de alertă a intrat în vigoare pe 15 octombrie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 9.799 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 203 decese, iar la ATI sunt internaţi 1.092 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

De luni au intrat în vigoare noi măsuri, printre care trecerea şcolilor în sistem online pentru 30 de zile, purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice şi completarea unei declaraţii pe proprie răspundere pentru a ieşi din casă pe timpul nopţii.

CORONAVIRUS România- Bilanţ 11 noiembrie

Pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

218.086 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi 203 decese.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 38.863 de teste.

Raed Arafat: Nu vor fi sărbători ca altădată, nu putem să ne aşteptăm la sărbători ca şi în decembrie 2019

Medicul Raed Arafat atrage atenţia asupra faptului că autorităţile pot reglementa conduita în spaţiile publice, nu şi în casele oamenilor, subliniind că cei care invită persoane din familia lărgită în casele lor pentru a petrece sărbătorile de iarnă se supun unui risc suplimentar privind infectarea cu noul coronavirus. ”Nu vor fi sărbători ca altădată, nu putem să ne aşteptăm la sărbători ca şi în decembrie 2019”, a afirmat Arafat.

”Nu vor fi sărbători ca altădată, nu putem să ne aşteptăm la sărbători ca şi în decembrie 2019. Limitele generale le ştim deja: masca cred că va fi şi atunci,  distanţarea va fi şi atunci, limitele la activităţile în spaţii închise vor fi şi atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi alte măsuri, asta nu am cum să prezic de acum, dar important e să sesizăm cu toţii că nu avem să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019. (…) Vom fi în mijlocul pandemiei valul 2, să zicem şi vom şi fi şi cu risc că dacă nu respectăm regulile să ne trezim cu o creştere în ianuarie februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a afirmat Raed Arafat, marţi seară, la Digi 24. .

Arafat a explicat că ”fără îndoială” transmiterea virusului este accentuată acasă, iar dacă se invită persoane cu care nu se locuieşte în mod frecvent, riscul creşte.

Sursa: RomaniaTV