Directorul Filarmonicii din Timişoara, mărturie cutremurătoare de la ATI: „Sunt urlete, mulţi au dureri foarte mari”

Directorul Filarmonicii din Timişoara, mărturie cutremurătoare de la ATI: „Sunt urlete, mulţi au dureri foarte mari”

Ioan Gîrboni a fost luat cu ambulanţa şi internat la secţia de terapie intensivă a spitalului Victor Babeş, pe data de 13 octombrie, iar la aproape o lună după vindecare a povestit prin ce a trecut şi ce urme a lăsat boala. Managerul spune că a slăbit 10 kilograme în doar 10 zile şi că, din informaţiile sale, este nevoie chiar şi de două luni pentru o recuperare completă.

„În spital am stat 10 zile, din care 5 zile la ATI. La ATI am găsit niște oameni, niște eroi de-a dreptul, vă spun, oameni care umblă în combinezoane câte 12 ore, cu pampers pe ei, sunt absolut formidabili.

Cred că povestea cu ATI-ul este mai mult o experiență personală, fiindcă ești foarte aproape de norișori și de Doamne-Doamne. În salonul în care am stat eu mai era o doamnă în vârstă într-o stare foarte gravă. Am înțeles că doamna respectivă nici n-a supraviețuit după ce am plecat eu de acolo, a fost intubată și după câteva zile nu a mai rezistat. E greu, pentru că sunt urlete, foarte mulți au dureri foarte mari.

După o lună de spitalizare și de stat acasă și de recuperare, vă spun că sunt foarte obosit, sunt vlăguit, am înțeles de la multă lume că este nevoie de două luni ca să te recuperezi. Urci scările și gâfâi, nu e numai o problemă de vârstă”, a declarat Ioan Gârboni pentru sursa citată.

După experienţa trăită, managerul Filamonicii din Timișoara ține să transmită un mesaj despre personalul medical din linia întâi.

„Personalul care lucrează în spitale, deși este insuficient, eu am fost impresionat de dăruirea lor și de modul foarte profesionist în care se ocupă de fiecare pacient. Nu știu de ce acum sunt atacuri asupra lor, mi se par nedrepte, să știți că totuși de 7 luni stau îmbrăcați în combinezoane și le e foarte greu, foarte greu”, spune Ioan Gârboni.

Citeşte şi: Soluţie inedită la secţia ATI a spitalului din Galaţi! Paturile au fost lipite pentru a face loc pacienţilor infectaţi

Sursa: RomaniaTV