Medici siberieni vaccinaţi cu Sputnik V, lăudat din Rusia, au contractat Coronavirus

Medici siberieni vaccinaţi cu Sputnik V, lăudat din Rusia, au contractat Coronavirus

Dezvoltatorul vaccinului pe bază de vector adenovirus a sugerat anterior că pacienții infectați cu Covid-19 ar fi putut primi un placebo în timpul studiilor clinice finale. Autoritățile administrează Sputnik V unui grup select de medici și profesori la nivel național, în paralel cu Moscova, unde vaccinul este distribuit a 40.000 de voluntari.

Oficialii din regiunea Altai au raportat că trei din cei 42 de medici care au primit vaccinul Sputnik V cu două doze au fost infectați cu Covid-19, potrivit agenției de știri TASS, administrată de stat.

„Imunitatea medicilor bolnavi probabil nu a avut timp să se dezvolte până când au întâlnit agentul patogen Covid-19. Doar asta ar fi putut provoca infecția medicilor”, a spus administrația regiunii Altai.

În urma unui anunţ din partea Pfizer și BioNTech, Ministerul Sănătății din Rusia a declarat luni că Sputnik V este mai eficient de 90%. Procentul se bazează mai degrabă pe datele colectate din vaccinările publicului, decât din studiile din faza 3 a vaccinului, a raportat Reuters.

Sputnik V se confruntă cu lipsuri de echipamente care ar putea întârzia intrarea în producția de masă, a declarat președintele Vladimir Putin la începutul lunii noiembrie, deoarece rapoartele sugerează că dezvoltatorii au întrerupt studiile clinice din cauza penuriei.

Un număr record de ruși s-au infectat și au murit de Covid-19 în ultimele săptămâni, deoarece autoritățile au impus treptat restricții specifice pentru a încetini răspândirea acestuia, în speranța vaccinării în masă.

Sursa: RomaniaTV

loading...