USR solicită convocarea Biroului Permanent pentru organizarea unui plen pentru iniţiativa „Fără penali”

USR solicită convocarea Biroului Permanent pentru organizarea unui plen pentru iniţiativa „Fără penali”

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a depus joi o solicitare pentru convocarea Biroului permanent, la ora 12,00, pentru a se decide organizarea unui plen în vederea adoptării iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice”.

El a explicat, pentru AGERPRES, că această iniţiativă trebuie să fie unicul punct al plenului, pentru „a nu fi perturbat şi de alte subiecte”.

„Acum este momentul când PSD şi PNL vor putea demonstra că sunt interesaţi cu adevărat ca ‘Fără Penali’ să fie deblocată pentru 6 decembrie, participând la şedinţa de BP şi la plen”, se arată într-un comunicat al USR.

Dan Barna a declarat că senatorii USR nu au vrut să participe la acest simulacru de plen al Senatului, unde trebuia să fie votată iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” şi, în cazul în care ar fi fost asigurat cvorumul de prezenţă necesar de 68 de senatori, nu ar fi fost atinse cele 90 de voturi care trebuiau să fie pentru a adopta proiectul. Liderul USR le-a solicitat preşedintelui PSD Marcel Ciolacu şi cel al PNL Ludovic Orban să fie un Biroul permanent în care să fie introdusă distinct iniţiativa pe ordinea de zi într-un plen joi în care parlamentarii să voteze prin apel telefonic, cum s-a întâmplat în multe alte cazuri.

Plenul Senatului nu s-a putut reuni din lipsă de cvorum. Avea pe ordinea de zi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”

Sursa: RomaniaTV

loading...