Leacul anti-COVID al Arhiepiscopului Calinic: „Fuge orice virus de îşi rupe picioarele!”

Leacul anti-COVID al Arhiepiscopului Calinic: „Fuge orice virus de îşi rupe picioarele!”

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic, le-a dat sfaturi credincioșilor despre protecția împotriva coronavirusului, la o slujbă oficiată în centrul municipiului Pitești.

  • Gargara cu oțet, apa caldă și usturoiul, utile în lupta cu virusul, consideră Arhiepiscopul
  • „Ţuica, o minunăţie şi ea! Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!”, a îndemnat ÎPS Calinic

La început, ÎPS Calinic a făcut referire la febră, spunând: „Avem febră, şi-acum e problemă dacă ai. Dar… doar mortul nu are febră!”

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a continuat să le dea sfaturi celor aproximativ 200 de credincioşi prezenţi la slujbă, legat de modul de luptă împotriva SARS-CoV-2. „Faceţi gargară cu oţet. Şi un pic de sare. Nu uitaţi de apa caldă. Covidul ăsta se teme de apă fierbinte. Şi-atunci curăţaţi gâtul cu apă fierbinte şi un pic de oţet şi sare. Nu-i chiar plăcut, dar fuge orice virus de îşi rupe picioarele! Şi-apoi beţişoarele acelea, cum se fac testele, folosiţi-le la fel, cu amestecul acesta şi pe nas. Aşa prăjiţi Covidul! Ţuica, o minunăţie şi ea! Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!”, a îndemnat ÎPS Calinic, potrivit Adevărul.

„Mănânc mult usturoi. Usturoiul îl tai şi ung clanţele uşilor, acolo unde locuiesc. Păi ştiu eu ce virus poate avea cel care apasă clanţa? Dar mai ales nu o ating cu mâna. Cu un prosop, cu o eşarfă… faceţi la fel! Sau deschideţi uşile cu genunchiul! Sau şi mai bine, desfiinţaţi uşile!”, a mai spus prelatul.

Conform sursei citate, la final, ÎPS Calinic le-a spus tuturor credincioşilor să poarte mască şi să păstreze distanţa, adăugând cu umor: „Distanţa păstrează prestanţa!” ÎPS Calinic este Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului din luna septembrie a anului 2009.

Sursa: Observator