Ambasadorul SUA la Bucureşti, după incendiul de la secţia ATI Neamţ: „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe eroii care au salvat vieţi noaptea trecută”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, după incendiul de la secţia ATI Neamţ: „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe eroii care au salvat vieţi noaptea trecută”

Amabasadorul SUA în România Adrian Zuckerman a transmis un mesaj de condoleanţe pentru victimele care au pierit în incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. 10 pacienţi şi-au pierdut viaţa după ce flăcările au cuprins secţia ATI.

  • Diplomantul american a solicitat arborarea drapelului american în bernă
  • Zece pacienţi au murit în incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ

Ambasadorul a stabilit într-o discuţie cu prim-ministrul Ludovic Orban să asiste cu un plan de revizuire şi modernizare sau de reconstruire a tuturor spitalelor din ţară, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repete vreodată.

În semn de doliu pentru victime, diplomantul american a solicitat arborarea drapelului american în bernă, potrivit news.ro.

„Ambasadorul Zuckerman, în numele preşedintelui Trump şi al poporului Statelor Unite, transmite sincere condoleanţe familiilor celor care au pierit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ. Poporul american deplânge astăzi alături de poporul român. Salutăm curajul angajaţilor şi al personalului de intervenţie care a acordat primul ajutor la faţa locului, care, fără să se gândească la propria siguranţă, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienţii şi celelalte persoane care se mai aflau în spital. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi eroii care au salvat vieţi noaptea trecută, din incendiu. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-şi viaţa pentru a-i salva pe alţii este un model demn de urmat pentru noi toţi. Îi dorim tot binele şi însănătoşire grabnică!”, arată comunicat de presă al ambasadei SUA la Bucureşti remis duminică News.ro.

Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a telefonat prim-ministrului Orban pentru a transmite condoleanţe şi pentru a oferi sprijin deplin din partea Guvernului Statelor Unite, inclusiv ajutor în ceea ce priveşte investigarea cauzelor care au dus la producerea incendiului, dar şi pentru măsurile de prevenire a astfel de tragedii pe viitor.

„Ambasadorul Zuckerman l-a felicitat pe prim-ministru pentru răspunsul prompt, profesionist pe deplin, al Guvernului României la această tragedie. Răspunsul Guvernului este cu atât mai remarcabil, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei COVID-19. Ambasadorul a stabilit cu prim-ministrul să asiste cu un plan de revizuire şi modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată. În semn de doliu pentru victime, Ambasadorul a solicitat arborarea drapelului american în bernă”, arată un comunicat de presă al ambasadei SUA la Bucureşti.

Zece pacienţi au murit în infernul de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii cu orice preţ, au fost rănite.

Sursa: Observator