Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu, după „victoria covârșitoare” în alegeri. Mesajul președintelui

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu, după „victoria covârșitoare” în alegeri. Mesajul președintelui

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu, prima femeie aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova. Șeful statului a anunțat și o vizită peste Prut, un prim-pas în „extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic”.

  • Iohannis: „Rezultatul obținut de doamna Maia Sandu reprezintă o victorie a democrației”
  • Scorul obținut de candidata pro-europeană Maia Sandu în fața lui Igor Dodon este zdrobitor, aceasta având peste 57,63% din sufragii.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis Președintelui ales al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în cadrul unei discuții telefonice din această dimineață, felicitări din partea României și a sa personal pentru victoria covârșitoare obținută în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Șeful statului va efectua o vizită peste Prut, la invitația noului președinte Maia Sandu.

„Președintele României și Președintele ales al Republicii Moldova au convenit în cadrul discuției că obiectivul principal în relația bilaterală îl reprezintă extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre cele două state, în beneficiul direct al tuturor cetățenilor Republicii Moldova. În acest scop, un prim pas îl va reprezenta vizita oficială pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va efectua în Republica Moldova în perioada următoare, la invitația doamnei Președinte Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidențial”, a transmis președintele Iohannis.

Președintele României a catalogat rezultatul alegerilor din Republica Moldova drept „o victorie a democrației”.

„În cadrul discuției, Președintele Klaus Iohannis a arătat că rezultatul obținut de doamna Maia Sandu reprezintă o victorie a democrației, marcând un pas decisiv în direcția parcursului european ireversibil al Republicii Moldova, pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve”, se mai arată în comunicat.

Maia Sandu a fost prim-ministru în Moldova şi ministru al Educaţiei, are un master în Administraţie Publică obţinut la Harvard şi a fost consiliera directorului executiv al Băncii Mondiale pentru doi ani. Maia Sandu are 48 de ani şi nu este căsătorită.

Sursa: Observator

loading...