Sa luam aminte! Durerea nu se stinge! ATI – drum spre Cer?

Sa luam aminte! Durerea nu se stinge! ATI – drum spre Cer?

La ceas de seara, sambata in jurul orei 18.30, focul porneste intr un salon al sectiei ATI de la Spitalul Judetean Neamt! In fumul gros, 11 pacienti din cei 16 intubati in stare grava cu diagnosticul COVID au fost arsi de vii.

Mizeria si neputinta ne inconjoara! Un OM, medicul Catalin Deciu a incercat sa salveze pacientii, insa, combinezonul lui a luat foc, fiind internat cu arsuri pe 75%din corp!!

Clopotul bate in dunga!

Luminarile aprinse lumineaza durerea familiilor, dar si fata urata a mortii care este adusa de noi prin prostie, indolenta, neputinta si nepasare! Cate spitale, cate sectii medicale mai sunt fara autorizatii de securitate la incendiu?

Colectiv a ramas un cuvant care ne arde! Maternitatea Giulesti pastreaza in ziduri durerea copilasilor arsi de vii! Ce am invatat din chinul celor arsi?

Durerea nu se stinge!

Cine are nevoie de vinovati si de tragerea acestora la raspundere cu severitate?? Cine ii invie pe cei plecati dintre noi?

Un ministeriabil aprecia ca vina este a noastra, a tuturor pentru infrastructura de acum 30 de ani, in timp ce un altul aprecia ca vina este individuala!!
Nu cumva tot mortii sunt de vina?
Viata unui OM a ramas tot un joc de ping pong?!

Sa fie adevarat ca in conditiile in care Covid 19 aduce oamenii in spital, spitalul ii omoara?
Vreau sa cred ca nu! Dar la fel de mult vreau sa nu ii uitam pe ingerasii arsi de la Maternitatea Giulesti si pe tinerii de la Clubul Colectiv plecati in mod nedrept dintre noi!

Rusinea ne inconjoara!

Lumea intreaga ne priveste, in timp ce Romania isi poarta durerea!

Masuri?? Viitor?

Anchete declansate, declaratii fornaitoare!
Balbaiala politica atinge istoria faptelor. Timpul aduce uitarea, poate, dar Istoria nu uita niciodata, asa cum nici noi nu plecam din aceasta lume fara sa platim pentru toate pacatele noastre!

Durerea parintilor se inalta spre cer! Durerea copiilor ne intra in minte! Parintii au fost si sunt icoane pentru suflet!
Cine mai simte? Cine mai gandeste? Cine vrea sa mai auda? Cine mai vede?

Focul arde, fumul ne acopera!
Durerea oamenilor arsi de vii in spitale loveste mintea si sufletul!
Indolenta, spagi, contracte oneroase, autoritati cu buna credinta? Incotro Romania?

Parintii se sting, copii se sting, lumina se stinge si sufletul plange! Pana cand?

Gandesc la cei arsi si privesc la cei care ar fi trebuit sa isi prezinte demisia! Ce ne mai asteapta?
Dumnezeu sa ii Odihneasca in pace pe toti cei plecati dintre noi!

Avem nevoie de normalitate!

La ceas de cumpana si de grea incercare, romanii au nevoie de Credinta, de Bunul Dumnezeu si de speranta!
Romania are nevoie de sanatate! Romanii au nevoie de romani!

Sa luam aminte!
Remember 2015!
„COLECTIV” – un cuvant care arde!

Dupa inca 5 ani de chin pentru tinerii nostri! Dupa alti 10 ani..de cand ingerasii au ars in Maternitatea Giulesti!

Biserici cu usile inchise, Covid si tineri tinuti in casa!

In 2015, candele aprinse, tristete si peste 25.000 de tineri in strada. O lume cernita de durere! Voci cu zgomot de fard ratacite prin emisiuni TV, medici ce seamana speranta in lupta cu moartea! Suflete inaltate la cer! Ce sa insemne toate acestea? O Romanie unita in fata suferintei tinerilor frumosi la suflet si minte!

Dincolo de inconstienta faptelor, la 30 de zile de la nefericitul moment, Romania arde! Cat timp va mai arde??
Tinerii nostri se sting! Cand vom invata oare ca legea este aceeasi pt toti? Cand vom intelege ca tinerii sunt viitorul nostru? Cand ne vom mai aduce aminte ca tinerii cazuti sub gloantele unei revolutii au luptat pentru adevar si pentru dreptate? Cand vom intelege ce inseamna demnitatea?

Din nefericire, minciuna ne inconjoara de ani buni! Stiu ca nu place, dar Tacerea ne condamna la complicitate! Se vorbeste despre conditie si asumare politica! Dar se uita poate mult prea usor ca dreptatea se pierde mereu pe drum. La fel de usor se fac nevazuti si cei vinovati! Se aude tot mai des „Coruptia ucide”! Are Romania corupti ?! Strada cere dreptate! Ce aud insa cei cocotati prin copacii puterii? Cati oameni mai trebuie sa moara?!

In mod cert, adevarul a stat ascuns dupa usa! Realitatea este crunta! Autorizatii cumparate, potentati cu dorinte de marire, autoritati condamnate sa taca! Nu vreau sa ma gandesc la un oras lovit de un cutremur! Ce s-ar intampla?! Nu pot sa ma gandesc la un atac terorist in Romania! Si totusi, dincolo de explicatii, durerea ne leaga! Pompierii isi fac mereu datoria.

Privesc si invat! Tinerii inseamna curaj. Omenia lor este fara margini. Romania are nevoie de tineri. Entuziasmul strazii ne obliga insa la vigilenta! Oamenii au fost de buna credinta, dar mai sunt si exceptii! Cine poate sa mai aduca alinare unei mame chemata sa isi ridice copilul de la morga?! Este Romania o Tara fara speranta? NU! Romania trebuie sa ramana o Tara frumoasa.

Sufletele celor inaltati la cer ne obliga la reflectii! Avem nevoie de fapte si mai putin de declaratii! Romania plange si nu are voie sa uite! Ce am invatat? Ca suntem „Tara lui merge si asa!”. Legi bune, dar aplicate dupa ureche, administratii corupte, corupti cu pretentii de afaceristi! Ce se vrea cu adevarat?
Nu cumva se dorea doar construirea unor noi aliante de putere pe durerea celor trecuti la cer? Au fost anuntate demisii! Un premier inlocuit cu un alt premier, un guvern inlocuit cu un guvern European! Ne-am obisnuit insa de 25 de ani incoace sa tot auzim: pleaca ai nostri si vin tot ai nostri!

Faptele sunt evidente! Cine mai are nevoie de cabinete colorate sau mai putin colorate, dincolo de neputinta unui neam adus la tacere? Sa fi gresit regretatul Academician Florin Constantiniu cand a spus ca „un popor de oi naste un guvern de lupi”? Ce a ajuns Romania? Un experiment ? O piata de desfacere? Un poligon de tragere? O Tara pentru toti, dar mai putin pentru romani? Unde esti tu Tepes Doamne?!

Lacrimi, durere, tineri cu suflet frumos plecati dintre noi! Orice alte cuvinte sunt de prisos!

Dupa ani de chin pentru tinerii nostri, pentru parintii nostri, Dumnezeu sa ne ierte!

  • Gandurile noastre sa inalte rugaciuni la cer pentru sufletele nevinovate! Dumnezeu sa ii Odihneasca in pace!
    Dumnezeu sa ne ajute, Georgica!