Medic arestat după ce a ucis pacienţi infectaţi cu coronavirus

Medic arestat după ce a ucis pacienţi infectaţi cu coronavirus

Un medic german a fost arestat sub acuzația că ar fi folosit injecția letală pe doi pacienți cu coronavirus grav bolnavi. Medicul, care are 44 de ani, ar fi acționat cu acordul familiilor bolnavilor.

  • Medicul de la Spitalul Universitar din Essen este suspectat că ar fi ucis doi pacienți Covid-19, grav bolnavi, în vârstă de 47 și 50 de ani.
  • Cotidianul Bild scrie că medicul a informat familiile celor doi înainte de a folosi injecţia letală.

Poliţia germană a anunțat că anchetează faptele unui medic de la Spitalul Universitar din Essen, suspectat că ar fi ucis doi pacienți Covid-19, grav bolnavi, în vârstă de 47 și 50 de ani, scrie Reuters.

Conform autorităţilor locale, bărbatul a fost arestat miercuri şi a recunoscut deja una dintre crime, spunând că şi-a dorit să curme suferinţa pacientului şi a rudelor sale. Cotidianul Bild scrie că medicul a informat familiile celor doi înainte de a folosi injecţia letală.

În Germania, pacienții grav bolnavi pot cere ajutor pentru a-și pune capăt vieții în baza unei hotărâri judecătoreşti emise anul trecut.

Cu toate acestea, nu este clar dacă în acest caz a fost vorba de dorința pacienților. Spitalul din Essen a anunțat că medicul a fost suspendat şi că oferă ajutor poliţiei în rezolvarea cazului.

Sursa: Observator