BNR intervine şi aduce acuzaţii grave la adresa PSD: „BNR dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații scoase din context în clipuri de campanie ale PSD”

BNR intervine şi aduce acuzaţii grave la adresa PSD: „BNR dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații scoase din context în clipuri de campanie ale PSD”

BNR intervine şi face apel către toate partidele să nu utilizeze analizele specialiștilor în campania electorală, în contextul declarațiilor alarmiste ale economistului-șef al BNR. Economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, a declarat joi că tăierea salariilor bugetarilor cu 20% și reducerea programului de lucru la patru zile pe săptămână în sistemul public reprezintă soluții de reducere a deficitului bugetar în 2021.

”Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.Alte ArticoleMarcel Ciolacu, un nou atac la Iohannis: „Ştii de ce parcările …PNL preia promisiunile electorale de acum 12 ani ale PDL. Reacţia …Florin Cîţu susţine că la Comisia Europeană s-a descoperit …

BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre.

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.

Toate analizele și punctele de vedere care reflectă poziția BNR se regăsesc în rapoartele și analizele publicate pe site-ul instituției sau în declarațiile de presă ale Guvernatorului.”, scriu cei de la BNR.

BNR intervine şi îl corectează pe Valentin Lazea

Valentin Lazea a fost corectat rapid de purtătorul de cuvânt al BNR care a susținut că cele spuse de economistul sunt doar o variantă, un punct de vedere. Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale de României (BNR), Dan Suciu, a declarat joi, la Antena 3, după ce economistul-șef BNR Valentin Lazea a propus tăierea salariilor bugetarilor cu 20% anul viitor, că măsura nu este o propunere oficială a Băncii Centrale și că nu Lazea decide cum să se reducă deficitul bugetar, informează Stiripesurse.

Citeşte şi: Dan Suciu spune poziţia oficială a BNR, după ce Lazea a vorbit despre reducerea salariului cu 20%: Şi-a asumat personal

Sursa: RomaniaTV