Directorul medical al Spitalului Victor Babeş: „Este o tendinţă de negare a propriilor simptome. Nu se testează şi continuă activitatea în comunitate, chiar şi fără mască”

Directorul medical al Spitalului Victor Babeş: „Este o tendinţă de negare a propriilor simptome. Nu se testează şi continuă activitatea în comunitate, chiar şi fără mască”

Directorul medical al Spitalului Victor Babeş susţine că prin negarea simptomelor şi refuzul de a se testa, oamenii infectaţi cu SARS-COV-2, dar care prezintă simptome uşoare sau sunt chiar asimptomatici, devin un factor de transmitere a bolii în comunitate şi zădărnicesc eforturile de combatere a pandemiei.

„Este atât de evident cât de gravă poate să fie această boală încât e bine să nu mai neglijeze ideea de boală, să nu mai neglijeze ideea de transmisibilitate. Să se adreseze medicilor de familie măcar în situaţia în care au bănuiala că s-au infectat şi să nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe. Pentru că aceasta este o nouă tendinţă, de a-şi nega propriile simptome, de a zice «nu mă testez că nu am eu», sau «nu vreau să cred că am», şi, din păcate, în loc să se izoleze şi să încerce să prevină să transmită mai departe face exact invers şi continuă activitatea în comunitate ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, chiar şi fără mască, ceea ce înseamnă negarea bolii. Acestea sunt cazurile cele mai suspecte de a transmite mai departe”, a declarat medicul Simin Florescu pentru Digi 24.Alte ArticoleOMS a anunţat al treilea vald de COVID. Când vine şi cât …Monica Pop revine în scandalul vaccinului antiCovid. Ce trebuie …Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Fundeni: „Numărul …

Directorul medical al Spitalului Victor Babeş spune că în ultimele săptămâni s-a atins apogeul infectărilor

„În ultimele săptămâni am atins apogeul. Practic, suntem într-o agitaţie permanentă pentru a găsi locuri pentru pacienţii care au necesar mare de oxigen, în a interna pacienţii care vin la camerele de gardă cu stare generală gravă, singuri sau aduşi de ambulanţe, astfel încât în afară de faptul că toate paturile sunt ocupate, inclusiv secţia exterioară de la Pipera, avem inclusiv canapele de consultaţii din camerele de gardă pline de pacienţi pe care îi ţinem în aşteptare cu oxigenul din camera de consultaţii până când le găsim un loc în spital”, a precizat medicul.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, avertisment terifiant despre COVID-19. „Vom înregistra tot mai multe decese în următoarele săptămâni”

Sursa: RomaniaTV

loading...