Dublu record negativ în Rusia. Număr fără predecent de infecţii şi morţi de Covid

Dublu record negativ în Rusia. Număr fără predecent de infecţii şi morţi de Covid

Autorităţile sanitare de la Moscova au raportat sâmbătă 24.822 de noi infectări şi alţi 476 morţi de Covid, de la începutul anului fiind înregistrate în total 2.064.748 de milioane de cazuri şi 35.778 de decese.

Acest bilanţ care reflectă o mortalitate mult mai mică decât în alte părţi de pe glob trebuie privit cu precauţie întrucât autorităţile recenzează drept morţi de Covid, după autopsie, doar decesele care au drept primă cauză stabilită coronavirusul.Alte ArticoleHârtia igienică a ajuns din nou cea mai căutată marfă. Fabricile …Procesul pentru corupţie al fostului preşedinte francez Nicolas …Weekend sângeros. Cinci morţi şi zeci de răniţi în mai …

Cel mai mare număr de noi cazuri cotidiene a fost detectat sâmbătă la Moscova (7.168) şi în cel de-al doilea oraş al ţării, Sankt Petersburg (2.476), celelalte regiuni înregistrând între zeci şi sute de noi contaminări.

”Avem multe apeluri în acest moment, numărul de bolnavi a crescut”, a declarat, pentru AFP, Dmitri, un şofer de ambulanţă care transportă o echipă medicală însărcinată să preleveze eşantioane pentru depistarea coronavirusului la Sankt Petersburg şi care în fiecare dimineaţă vizitează circa 20 de adrese.

”Oamenii sunt înspăimântaţi şi cheamă medicul imediat ce încep să tuşească puţin”, a spus Liudmila, unda dintre infirmierele acestui echipaj.

Citeşte şi Donald Trump Jr. are coronavirus. Fiul președintelui în funcție a fost testat pozitiv săptămâna trecută

Deşi autorităţile ruse spun că situaţia este ”îngrijorătoare”, acestea afirmă totodată că situaţia este sub control, iar în acest moment este exclusă o nouă perioadă de izolare la domiciliu pentru a nu afecta economia rusă, slăbită deja de perioada strictă de restricţii impuse în primăvară, precum şi în urma sancţiunilor occidentale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a evocat în octombrie măsuri ”punctuale şi justificate” care ar putea fi luate în mod independent în regiunile ruse.

Rusia preconizează totodată producţia vaccinurilor contra coronavirusului pe care le-a dezvoltat, printre care Sputnik V, lăudat de Vladimir Putin, dar care până în prezent a suscitat neîncrederea internaţională.

Sursa: RomaniaTV