Klaus Iohannis e încrezător în revenirea economiei. „Finanţele publice au rămas puţin în urmă. Trebuie să recunoaştem, a crescut un pic deficitul”

Klaus Iohannis e încrezător în revenirea economiei. „Finanţele publice au rămas puţin în urmă. Trebuie să recunoaştem, a crescut un pic deficitul”

Întrebat când vom putea asista la o revenire a economiei, preşdintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Râmnicu Vâlcea, că „revenirea în V este o realitate”.

„Este demonstrată de toate statisticile şi este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi, însă despre ce vorbim când avem deficit? Economia şi-a revenit, dar noi nu vrem să strangulăm această revenire. Dimpotrivă, dorim să încurajăm economia să crească mai mult şi mai repede.Alte ArticoleMarcel Ciolacu, un nou atac la Iohannis: „Ştii de ce parcările …PNL preia promisiunile electorale de acum 12 ani ale PDL. Reacţia …Florin Cîţu susţine că la Comisia Europeană s-a descoperit …

Pentru acest obiectiv, au fost amânate anumite plăţi care trebuiau să făcute la bugetul de stat şi, pe de altă parte, au fost construite program de sprijin pentru diferite sectoare”, a explicat preşedintele.

Citeşte şi: Florin Cîţu dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor pentru prognoza îngrijorătoare a Comisiei Europene. „Nu putem să cedăm şantajului PSD. A făcut numai nenorociri pentru România”

Klaus Iohannis e încrezător în revenirea economiei. „Am permis firmelor să nu-şi plătească acum repede toate dările”

„În condiţiile revenirii economiei, noi am permis firmelor să nu-şi plătească acum repede toate dările. Banii la buget nu s-au încasat, pe de altă parte este evident că aceste programe absolut necesare de sprijin în diferitele sectoare ale economiei se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget. Economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă.

Pentru a putea onora toate plăţile – salarii, pensii, program de sprijin în economie – este nevoie de bani. Această nevoie de bani a crescut un pic, trebuie să recunoaştem, a crescut un pic deficitul. Sunt bani bine investiţi”, a subliniat preşedintele României.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL. „Banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali. Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă”

Sursa: RomaniaTV