Ministrul Finanțelor: „Majoritatea toxică PSD a măcelărit măsurile PNL”

Ministrul Finanțelor: „Majoritatea toxică PSD a măcelărit măsurile PNL”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi, la prezentarea programului de guvernare PNL, că „majoritatea toxică PSD din Parlament” a „măcelărit” principalele măsuri guvernamentale.

Capitolul Dezvoltare şi creştere economică are mai multe subcapitole, în care PNL vorbeşte despre măsurile pe care le are în vedere pentru creşterea nivelului de trai, atragerea de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii, dar şi în sectoare cum ar fi economia, energia, agricultura şi protejarea mediului.Alte ArticoleSondaj CURS – 8 din 10 români vor restaurantele deschiseEugen Teodorovici: „Pensionarii să voteze PSD şi garantăm …Florin Cîţu atacă din nou Opoziţia. „Am fi putut face …

Ministrul Finanțelor: Imaginati-va ca mergeti cu bicicleta pe strada fara sa va fie frica

„Am fost subminati permanent de majoritatea toxica PSD din Parlament. Fiecare propunere a fost macelarita de aceasta majoritate toxica si nu au fost singuri, au fost sustinuti de propaganda veninoasa de televiziuni si trusturi mass-media care-i sustin. Indemnul presedintelui Klaus Iohannis de a termina cat mai repede cu majoritatea toxica din Parlament este singurul corect si profund justificat. Urmeaza un moment de cumpana pentru Romania, alegerile parlamentare. Va dau un exemplu sa intelegeti cum ar putea sa fie anul viitor. Imaginati-va ca mergeti cu bicicleta pe strada fara sa va fie frica ca dupa fiecare colt apare Ciolacu cu gasca lui sa va bage bete in roate”, a declarat Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor pentru prognoza îngrijorătoare a Comisiei Europene. „Nu putem să cedăm şantajului PSD. A făcut numai nenorociri pentru România”

Ciolacu: Noua rectificare bugetară a Guvernului Orban probează că banii ţării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că noua rectificare bugetară a Guvernului Orban ”probează că banii ţării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali”, iar banii ajung doar pentru 9 luni.

”Noua rectificare bugetară a guvernului Orban probează că banii ţării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali! Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL şi-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: ondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, şcolile au rămas fără bani, autorităţile locale au rămas fără bani”, a transmis, joi, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”rectificarea presupune tăieri masive de la investiţii şi fonduri europene”. „Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găseşte însă un miliard de euro pentru primăriile PNL şi pentru puşculiţa electorală a lui Orban – Fondul de Rezervă al Guvernului! Deficitul bugetar va ajunge la 100 miliarde lei la finele anului, un dezastruos record istoric. Asta, deşi Romania a avut cel mai mic pachet de stimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB”, a mai scris Ciolacu.

Acesta susţine că România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 de miliarde EURO, ”dar nu sunt bani pentru firmele româneşti, nici pentru pensionari şi copii, nici pentru agricultură”.

”Datoria guvernamentală va depăşi pragul de 100 de miliarde EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani. Mai mult, din proiecţia anunţată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu 20 de miliarde de lei. De unde  taie PNL 20 miliarde?”, a mai scris Ciolacu pe Facebook.

Sursa: RomaniaTV

loading...