Nouă șoferi pasionaţi de off-road, prinși de jandarmi pe drumurile forestiere dintre Predeal și Azuga. ”Am greșit drumul”

Nouă șoferi pasionaţi de off-road, prinși de jandarmi pe drumurile forestiere dintre Predeal și Azuga. ”Am greșit drumul”

Nouă șoferi pasionați de off-road au fost prinși cu mașinile de teren, duminică, după ce au pătruns în zona Clăbucetul Taurului și i-au deranjat pe turiștii care au sunat la 112.Trei patrule de jandarmi din IJJ Prahova și o patrulă de la IJJ Brașov au acționat pe drumurile forestiere dintre Predeal și Azuga închizând concentric zona pentru depistarea acestora. Cele 9 autoturisme au fost oprite și conducătorii auto legitimați. Jandarm: ”Aveți vreo adeverință că puteți să circulați pe fondul forestier? Adeverință de la Ocolul Silvic aveți?” Șofer: ”Am greșit drumul”Jandarm: De unde veniți?Șofer: Aicea, am făcut dreapta imediat. Jandarm: ”Da de unde veniți?”Șofer: ”De la Predea. Pe DN. Cioplea..”Jandarm: ”Da, da, da. Dați-mi un buletin”Ulterior, șoferii au fost sancționați de jandarmii brasoveni conform Legii 171 privind constatarea contravențiilor silvice pentru pătrunderea neautorizata în aceste zone. Conform Legii 171, sancțiunea este de la 2000 la 5000 lei.Pentru că erau la prima abatere, toți cei nouă șoferi au beneficiat de Legea prevenției, așa că au primit avertisment scris.Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Claudiu Loghin.

Sursa: Observator