Weekend sângeros. Cinci morţi şi zeci de răniţi în mai multe atacuri cu obuze de mortier, la Kabul

Weekend sângeros. Cinci morţi şi zeci de răniţi în mai multe atacuri cu obuze de mortier, la Kabul

Mai multe atacuri cu obuze de mortier, care nu au fost deocamdată revendicate, au avut loc în cel puţin patru districte din oraş, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian.

Printre locurile vizate de atacuri sunt piaţa Sedarat, unde se află biroul vicepreşedintelui afgan Amrullah Saleh. Imagini postate pe social media arată zidurile avariate ale unui mare spital din Kabul, după cum transmite AFP.Alte ArticoleHârtia igienică a ajuns din nou cea mai căutată marfă. Fabricile …Procesul pentru corupţie al fostului preşedinte francez Nicolas …Dublu record negativ în Rusia. Număr fără predecent de infecţii …

De mai multe luni Afganistanul este cuprins de un val de violenţe. Talibanii s-au angajat să nu atace zonele urbane, dar autorităţile de la Kabul au acuzat insurgenţii că au organizat mai multe atacuri în capitala afgană.

La începutul acestei săptămâni, Pentagonul a anunţat că va retrage 2.000 de soldaţi americani din Afganistan, accelerând astfel calendarul stabilit în cadrul acordului încheiat în februarie, la Doha, de SUA şi talibani. Consilierul pentru securitate naţională a Casei Albe, Robert O’Brien, declara marţi că preşedintele Trump speră ca toate trupele americane să se întoarcă acasă din Afganistan şi Irak până în luna mai.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a promis în mai multe rânduri să încheie ”războaiele nesfârşite”, inclusiv în Afganistan, intervenţie lansată după atentatele de la 11 septembrie 2001.

Citeşte şi Atac armat la Universitatea din Kabul, Afganistan. Cel puţin 19 morţi, majoritatea studenţi

La jumătatea lunii septembrie, negociatorii guvernului afgan şi cei ai talibanilor au lansat tratative de pace, în Qatar, dar acestea avansează lent.

În ultimele şase luni, talibanii au comis 53 de atentate sinucigaşe şi au declanşat 1.250 de explozii, violenţe soldate cu 1.210 morţi şi 2.500 răniţi în rândul civililor, a adăugat Tariq Arian.

This is how we start our morning. This is how we start the first day of the week. Full of fear. Full of screaming. Full of disappointment. Full of horror.

From several rockets hit Kabul this morning, one of them hit girls’ school creating this chaos.pic.twitter.com/8Xk9jMY8l1

— Hameedullah Hassani (@HameedHassani1) November 21, 2020

 

Sursa: RomaniaTV

loading...