Raed Arafat, despre vaccinul antiCovid. Cât de sigur este şi câţi români vor fi vaccinaţi

Raed Arafat, despre vaccinul antiCovid. Cât de sigur este şi câţi români vor fi vaccinaţi

„După injecţie corpul tău face anticorpi, mai trebuie inclusiv o injecţie de reapel, care se face la două luni, altfel vaccinul e inutil. Trebuie să vaccinezi 70% din populaţie ca să avem un efect. Ce faci prin vaccinare e că te protejezi, cu cât se vaccinează mai mult. Cu cât numărul celor vaccinaţi va fi mai mare, cu cât reîntoarcerea la o viaţă normală va fi mai posibilă. Totul va fi transparent şi nu va exista nicio problemă şi îndoială. Ce folosim noi va folosi toată Europa”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Agenția Europeană pentru Medicamente confirmă că primele vaccinuri împotriva COVID ar putea fi aprobate până la finalul anuluiAlte ArticoleCând va fi carantinată Capitala. Raed Arafat a făcut anunţul: …Unitatea mobilă de Terapie Intensivă, cumpărată de Ştefan …„Mulţi pacienţi cu Covid ajung la spital cu patologie …

Şeful DSU a comentat şi posibiliele efecte adverse ale vaccinului, mai ales că există deja o controversă pe această temă.

„Niciun vaccin nu poate să nu aibă efecte secundare, dar asta nu trebuie să fie o piedică. Nici măcar nu ştim care e durata de impact a virusului asupra corpului. Sunt oameni de la un an de la infecţie care au sechele pulmonare. Virusul poate să aibă un impact serios, iar virusul poate să impiedice acest lucru”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat a mai adăugat că „vaccinurile sunt sigure” şi că se va vaccina anti-covid.

Klaus Iohannis a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”. Președintele a subliniat că este nevoie de o campanie de informare, de combatere a informațiilor false și a ținut să precizeze că vaccinurile, odată aprobate de organismele de profil, „sunt sigure, eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”. Potrivit autorităților, vaccinul anti-Covid ar putea ajunge în România până la finalul anului, în funcție de momentul în care va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Sursa: RomaniaTV

loading...