Iohannis negociază deja nouă majoritate alături de Orban şi PNL. În seara asta le-a spus să guverneze cu USR! Preşedintele e în plină campanie electorală

Iohannis negociază deja nouă majoritate alături de Orban şi PNL. În seara asta le-a spus să guverneze cu USR! Preşedintele e în plină campanie electorală

Iohannis negociază astfel noua majoritate care va fi în Parlament, după alegerile din 6 decembrie. Porivit surselor politice,  Preşedintele le-a mai spus celor de la PNL că pandemia de coronavirus a fost gestionată mulțumitor și că încep să apară rezultate pozitive, spune G4media.

Iohannis negociază noua majoritate parlamentară. Liberalii, instruiţi în şedinţă de PreşedinteAlte ArticoleGabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că nu face nimic pentru …Mihai Tudose cere DEMISIA lui Klaus Iohannis. „Un președinte …Klaus Iohannis: „PSD este principalul vinovat pentru acest …

Şeful statului  le-ar mai fi transmis celor din PNL că, dacă pandemia evoluează pe o pantă descendentă, nu va mai fi nevoie de impunerea unor noi restricții pe viitor. Totodată, acesta a spus că școlile nu ar trebui deschise până nu scad cifrele privind infectările și desele.

De altfel, Preşedintele a vorbit şi despre sondajele de opinie, care îi pune pe liberali în fruntea listei, în pofida închiderii şcolilor, pieţelor şi a tragediei de la Piatra Neamţ.

”Cel mai mult a pierdut PSD în urma incendiului de la Piatra Neamț, mai mult decât noi, în vreme de USR a fost cel mai câștigat”, a menţionat unul dintre liberali.

Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL să transmită filialelor, ”care sunt puțin cam amorțite”, să se mobilizeze mai bine pe ultima sută a campaniei electorale. Totodată, acesta mulțumit de modul în care comunică miniștrii și guvernul. Aceştia au discutat şi despre Planul Național de Relansare și Reziliență, care urmează să fie făcut public săptămâna viitoare de guvern.

Cine a luat parte la întâlnirea la ceas de seară a Preşedintelui cu PNL

Printre liderii PNL care au participat la întâlnirea cu șeful statului s-au numărat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor, Florin Cîțu și ministrul sănătății, Nelu Tătaru. De asemenea, au mai participat liderii grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților, Daniel Fenechiu și, respectiv, Florin Roman. La întâlnire au mai fost secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, senatoarea Alina Gorghiu și europarlamentarul Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă să atace din nou liderii social-democraţi. Preşedintele spune că pesediştii sunt singurii vinovaţi pentru recordul de bolnavi de COVID de la secţiile ATI, şi a venit cu un atac acid şi în ceea ce priveşte pensiile speciale.

„Votul de pe 6 decembrie este esenţial pentru că România nu îşi mai poate permite încă un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generaţii au fost de sacrificiu şi de prea multe ori sacrificiile şi răbdarea oamenilor au fost în zadar.

PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe, în ciuda încercărilor de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne aceeaşi formaţiune retrogradă a baronilor roşii, tributară unui mod de a face politică pe care cetăţenii nu îl mai tolerează şi nu şi-l mai doresc.

Ce dovadă a faptului că PSD nu a înţeles nimic şi acţionează strict în interes de partid decât permanenta subminare din Parlament a oricărui efort al Guvernului de a ţine sub control pandemia. Cum poate fi catalogată altfel decât cinică şi iresponsabilă atitudinea pesedistă de a împovăra peste putinţă bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deşi parlamentarii PSD ştiu foarte bine că nu sunt bani pentru astfel de măsuri.”, a spus Preşedintele.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru. Nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată”

 

Sursa: RomaniaTV

loading...