Italia revine la bilanţuri halucinante de morţi de Covid. Marţi a înregistrat cel mai mare număr de decese, după 28 martie

Italia revine la bilanţuri halucinante de morţi de Covid. Marţi a înregistrat cel mai mare număr de decese, după 28 martie

Potrivit Ministerului Sănătăţii de la Roma, numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus a fost de 23.232 (din 188.659 de teste), comparativ cu 22.930 luni (din 148.945 de teste). Italia, prima ţară occidentală grav lovită de pandemie, a raportat până acum 51.306 morţi de Covid, din 1,455 milioane de infectări cu SARS-CoV-2.

Deşi numărul de morţi de Covid a fost cel mai ridicat din Europa în ultimele zile, rata de creştere a spitalizărilor şi de internare la terapie intensivă a scăzut, după cum scrie Financial Times. Marţi, în spitale se aflau 34.577 de pacienţi cu COVID-19, în scădere cu 120 faţă de ziua anterioară, când se înregistrase o creştere de 418 internări. La terapie intensivă sunt 3.816 pacienţi, cu şase mai mulţi decât luni.Alte ArticoleFranţa iese din carantină pe 15 decembrie, dar restricţiile …Rezultat alegeri SUA. Pennsylvania a certificat victoria lui …Gestul incredibil al unei fetițe de cinci ani. Cum a reușit …

Citeşte şi Noul coronavirus, descoperit în Italia cu câteva luni mai devreme decât semnalarea lui oficială, în China. De când circulă virusul în Europa?

În prima jumătate a lunii, numărul de internări creştea cu circa 1.000 pe zi, iar cel al pacienţilor la terapie intensivă cu aproximativ 100 în 24 de ore.

Regiunea nordică Lombardia, cu capitala financiară Milano, rămâne cea mai afectată, marţi raportând 4.886 de cazuri noi de contaminare. Regiunea centrală Lazio, din jurul Romei, cu o populaţie mai redusă numeric, a înregistrat al doilea cel mai ridicat bilanţ al zilei, cu 2.509 de infectări.

În Italia, care a înregistrat cel mai grav bilanţ din Europa după Marea Britanie, prim-ministrul Giuseppe Conte a avertizat săptămâna trecută: ”Va trebui să petrecem sărbătorile într-un mod mai sobru. Petrecerile mari, sărutările şi îmbrăţişările nu vor mai fi posibile”.

Sursa: RomaniaTV

loading...