Klaus Iohannis: „Pandemia de COVID-19 a afectat radical şi brutal viaţa oamenilor din întreaga lume. Nu ne-a ocolit nici pe noi”

Klaus Iohannis: „Pandemia de COVID-19 a afectat radical şi brutal viaţa oamenilor din întreaga lume. Nu ne-a ocolit nici pe noi”

Principalele declaraţii ale preşedintelui

A trecut, iată, un an de la alegerile prezidenţiale, un an din cel de-al doilea mandat al meu ca preşedinte al României, un an care era destinat construirii României normale, proiectul pentru care cetăţenii mi-au acordat încrederea şi votul lor.Alte ArticoleRobert Turcescu, atac dur: Userismul populist e cea mai mare …Dan Barna, despre coaliţia USR PLUS cu PNL. „Va fi o negociere …Dan Barna cere amânarea pensiilor speciale pentru primari prin …

Din păcate, pandemia de COVID-19, care a afectat radical şi brutal viaţa oamenilor din întreaga lume, nu ne-a ocolit nici pe noi. Astfel, pe parcursul acestui an, eforturile mele şi ale Guvernului PNL s-au concentrat în special pe combaterea pandemiei COVID-19 şi pe diminuarea efectelor negative pe care aceasta le-a generat la nivel social, educaţional şi economic.

La trei decenii de la Revoluţia din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent.

PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru şi acest lucru trebuie afirmat clar şi răspicat. Am datoria faţă de toţi românii, indiferent de opţiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriaşă – destinul României de mâine.

Ţara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupţia şi incompetenţa Guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură şi au direcţionat fondurile publice către clientela de partid.

Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt în România. Nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.

Adevăratele priorităţi au fost ignorate şi abandonate şi aşa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară şi cu un sistem educaţional cu probleme critice.

Clientelismul promovat la nivel de politică de stat şi indiferenţa faţă de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol de a nu-şi mai îndeplini misiunea sa fundamentală, aceea ce a proteja sănătatea şi drepturile cetăţenilor.

Într-un asemenea context nefast şi extrem de dificil, un singur partid şi-a asumat responsabilitatea guvernării ţării atunci când mulţi alţii au preferat să nu se implice.

Nu a fost deloc uşor, dar chiar şi cu un guvern minoritar PNL, atacat din toate părţile şi fără susţinerea parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine. Concomitent cu eforturile uriaşe pentru gestionarea epidemiei, cu resurse limitate aflate la dispoziţie, am demarat într-un strâns parteneriat cu Guvernul reforme importante care trebuie continuate şi aprofundate.

În toate domeniile, deciziile se iau acum, după consultarea specialiştilor. Avem o relaţie excelentă cu partenerii europeni, iar România a fost scoasă de pe lista ruşinii în care ne-a inclus PSD, aceea a ţărilor cu probleme în ceea ce priveşte justiţia şi statul de drept.

Am obţinut, totodată, cel mai mare pachet de finanţare europeană din istorie, fonduri care vor pune în mişcare motorul reconstrucţiei României şi ne vor permite să ieşim mai repede din criza economică, să dezvoltăm consistent infrastructura şi toate marile sectoare publice.

Este de neconceput un scenariu în care în toată această perioadă să fii fost la putere PSD. Ne putem lesne imagina catastrofa sanitară în care am fi ajuns cu o guvernare pesedistă care a eşuat lamentabil pe toate planurile şi în condiţii normale, când nu aveam de înfruntat o pandemie.

Votul de pe 6 decembrie este esenţial pentru că România nu îşi mai poate permite încă un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generaţii au fost de sacrificiu şi de prea multe ori sacrificiile şi răbdarea oamenilor au fost în zadar.

PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe, în ciuda încercărilor de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne aceeaşi formaţiune retrogradă a baronilor roşii, tributară unui mod de a face politică pe care cetăţenii nu îl mai tolerează şi nu şi-l mai doresc.

Ce dovadă a faptului că PSD nu a înţeles nimic şi acţionează strict în interes de partid decât permanenta subminare din Parlament a oricărui efort al Guvernului de a ţine sub control pandemia. Cum poate fi catalogată altfel decât cinică şi iresponsabilă atitudinea pesedistă de a împovăra peste putinţă bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deşi parlamentarii PSD ştiu foarte bine că nu sunt bani pentru astfel de măsuri.

Klaus Iohannis a avut mai multe întâlniri la Cotroceni în aceste zile, principala temă fiind strategia campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după discuţia cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”, că Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare. MApN va gestiona depozitele de vaccinuri. Conform preşedintelui, vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viaţă normală şi, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenţie.

Klaus Iohannis, declarațiile momentului pe tema vaccinării anti-COVID: Se va face etapizat. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă, centre fixe și mobile sau „drive-through”

Klaus Iohannis a anunţat că vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, echipe mobile, reţeaua de medicină de familie şi centre drive-through pentru celelalte categorii de populaţie.

Toate informaţiile oficiale vor fi comunicate pe un site special, dedicat campaniei, a mai spus preşedintele Iohannis.

Comitetul naţional de coordonare a avut deja discuţii atât cu organizaţiile profesionale, cât şi cu asociaţiile de pacienţi şi îşi propune în continuare să deruleze o serie de întâlniri cu corpul medical, dar şi cu reprezentanţii mass-media.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv o fetiţă cu vârsta sub un an, din judeţul Mureş, cu mai multe afecţiuni asociate. 1.204 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 6,55 în Bucureşti, în scădere faţă de 6,61 în ziua precedentă. Cea mai marea valoare a acestui indicator este în continuare la Sibiu – 8,47, urmat de Braşov – 7,36, Ilfov – 7,1, Cluj – 7,03.

Sursa: RomaniaTV

loading...