Eugen Teodorovici: „PNL face un atac direct la Dumnezeu. Dacă nu sunt în PNL și atei, mai rău!”

Eugen Teodorovici: „PNL face un atac direct la Dumnezeu. Dacă nu sunt în PNL și atei, mai rău!”

Afirmaţiile sale vin în contextul în care istoricul Cristian Troncotă l-a întrebat pe europarlamentarul Rareş Bogdan de ce Guvernul PNL a luat măsuri ce au dus la închiderea bisericilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Teodorovici care candidează pe primul loc pe lista PSD Tulcea a afirmat că PNL face un „atac la Dumnezeu”.Alte ArticoleRareş Bogdan îl contrazice pe economistul-şef BNR. „Nu …Florin Cîţu, lovitură în scandalul pensiilor speciale. „Eliminăm …Gabriela Firea: ”Suntem ultima țara din Europa care are distribuția …

„Vizavi de Dumnezeu. Eu afirm foarte clar și îmi asum ce spun. PNL-ul face un atac nu neapărat la Biserică, că Biserica ca Biserica… eu mă refer la Dumnezeu, că Biserica este eventual cea care vine să ne convingă că într-adevăr Dumnezeu este și face pentru noi.

E… dacă nu sunt în PNL și atei, cu toate că așa par la prima vedere, mai rău! Înseamnă că ei chiar spunând că au pe Dumnezeu deasupra lor, fac ceea ce fac. Deci este un atac direct la… zic eu, la Dumnezeu.

Fiecare viață pierdută este un eșec al actualei guvernări, să spunem, ceea ce înseamnă? Tot un atac la Dumnezeu. Deci practic ăsta este atacul direct sau indirect, din păcate nejustificat”, a spus Teodorovici, la România TV.

În replică, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a afirmat că PNL nu se află în conflict cu Biserica Ortodoxă Română.

„PNL în toată istoria sa de 144 de ani nu a avut nimic împotriva Bisericii Ortodoxe, a cultelor. Din contră, a protejat întotdeauna, mizând pe laicitatea statului, fără a-i atinge în niciun fel tradiţiile, obiceiurile şi conservatorismul românesc.

PNL, Guvernul nu are absolut nimic cu BOR. O respectă şi în niciun caz nu doreşte niciun conflict cu vreun cult religios

În ultimele opt uni, la nivelul Europei, au fost măsuri luate de guvernanţi care au deranjat. Şi în Italia au fost închise şi slujbele s-a mutat în online. Au fost măsuri pe care niciun Guvern nu şi-ar fi dorit să le ia.

E mai important să protejăm viaţa românilor, indiferent de opţiunile religioase sau politice. Nu ne-am dorit să luăm aceste măsuri restrictive, să încercăm să-i respectăm din punct de vedere al sănătăţii de acest virus ticălos”, a explicat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Rareş Bogdan îl contrazice pe economistul-şef BNR. „Nu tăiem nimic. Nu va fi niciun lockdown. Nu se va închide România”

Sursa: RomaniaTV

loading...