Florin Cîţu, lovitură în scandalul pensiilor speciale. „Eliminăm această discuţie. Va fi pentru toată lumea la fel”

Florin Cîţu, lovitură în scandalul pensiilor speciale. „Eliminăm această discuţie. Va fi pentru toată lumea la fel”

Întrebat despre cum poate lua sfârşit scandalul pensiilor speciale, Florin Cîţu a vorbit despre măsurile pe care PNL vrea să le aplice.

„Cred că singura soluţie este să mergem cu toată economia spre principiul contributivităţii. Este propunerea PNL

Să trecem sistemul de pensii pe sistemul de contributivitate.Alte ArticoleDe nu se testează în România la capacitate maximă? Iohannis: …Marcel Ciolacu: „Vom câştiga aceste alegeri. Doamne fereşte, …Klaus Iohannis: „Mă voi vaccina public împotriva COVID, …

Nu vor mai exista două Românii. Nu vor mai fi unii mai speciali şi alţii care plătesc pe contributivitate. Vom avea un sistem de pensii bazat pe contributivitate şi eliminăm această discuţie”, a declarat ministrul Finanţelor, la Realitatea Plus.

Florin Cîţu, lovitură în scandalul pensiilor speciale. „Nimeni nu o să mai poată să spună atunci că este neconstituţional”

„Nu poţi să le taxezi, nu poţi să le elimini. Totdeauna există o decizie.

Când vom avea un sistem de pensii pe contributivitate, nimeni nu o să mai poată să spună atunci că este neconstituţional pentru că va fi pentru toată lumea la fel”, a explicat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, despre creşterea pensiilor cu 40 la sută. „Ne aruncam singuri în aer”

Întrebat despre decizia CCR de amâna după alegerile parlamentare pronunţarea asupra legii privind mărirea pensiilor cu 40 la sută, Florin Cîţu a spus că aşteaptă decizia judecătorilor constituţionali.

„Vom vedea atunci care este decizia. A creşte pensiile cu 40 la sută era sinucigaş pentru orice economie. Să luăm orice economie din lume. Dacă mai adăugăm la situaţie faptul că eram într-o criză economică generată de o criză de sănătate, ne aruncam singuri în aer.

Am crescut punctul de pensie cu cea mai mare sumă – 177 de lei. PSD a fost trei ani la guvernare şi în niciun an nu crescut pensiile cu această sumă. Oamenii cheltuiesc bani, nu procente.

În plus, ne-am asigurat că preţurile au scăzut. Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună.

Am ajuns cu rata inflaţiei la 2,1 la sută care este cea mai mică rată a inflaţiei din 2017 şi până acum. În guvernarea PSD, rata inflaţiei a ajuns de la 0 la 5,4 la sută. 5,4 la sută este cea mai mare rată a inflaţiei din 2011 şi până acum. Asta a însemnat programul de guvernare PSD”, a menţionat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă că România primeşte un împrumut de 4 mld. EURO de la UE

 

Sursa: RomaniaTV

loading...