Klaus Iohannis, conferință de presă la Palatul Cotroceni de la ora 18

Klaus Iohannis, conferință de presă la Palatul Cotroceni de la ora 18

Klaus Iohannis are, miercuri, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Declarațiile președintelui vor putea fi urmărite video și live text pe RomaniaTv.net.Alte ArticoleDedesubturile afacerilor în care a fost implicată familia deputatului …USR, chiul în Parlament pentru campania electoralăAdrian Năstase, după discursul lui Iohannis: „Pentru …

Șeful statului a transmis și ieri un mesaj populației, într-o zi cu record la ATI, dar si cu scandal în Parlament legat de pensiile speciale.

„Din păcate, pandemia de COVID-19, care a afectat radical şi brutal viaţa oamenilor din întreaga lume, nu ne-a ocolit nici pe noi. Astfel, pe parcursul acestui an, eforturile mele şi ale Guvernului PNL s-au concentrat în special pe combaterea pandemiei COVID-19 şi pe diminuarea efectelor negative pe care aceasta le-a generat la nivel social, educaţional şi economic”.

Klaus Iohannis a spus că principalul vinovat pentru ce se întâmplă în România în momentul de față e PSD.

„La trei decenii de la Revoluţia din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent.

PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru şi acest lucru trebuie afirmat clar şi răspicat. Am datoria faţă de toţi românii, indiferent de opţiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriaşă – destinul României de mâine.

Ţara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupţia şi incompetenţa Guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură şi au direcţionat fondurile publice către clientela de partid”.

Klaus Iohannis: „România a fost scoasă de pe lista ruşinii în care ne-a inclus PSD”

Într-un asemenea context nefast şi extrem de dificil, un singur partid şi-a asumat responsabilitatea guvernării ţării atunci când mulţi alţii au preferat să nu se implice.

Nu a fost deloc uşor, dar chiar şi cu un guvern minoritar PNL, atacat din toate părţile şi fără susţinerea parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine. Concomitent cu eforturile uriaşe pentru gestionarea epidemiei, cu resurse limitate aflate la dispoziţie, am demarat într-un strâns parteneriat cu Guvernul reforme importante care trebuie continuate şi aprofundate.

Sursa: RomaniaTV

loading...