Nelu Tătaru atrage atenţia: Transmiterea comunitară e accentuată!

Nelu Tătaru atrage atenţia: Transmiterea comunitară e accentuată!

„Testările, dacă ne referim la lunile de vară, când lumea se ducea şi în vacanţă, se ajungea la 50.000 de mii de teste, la fiecare laborator. Avem aparutra şi puterea umană. În contextul în care pozitivarea era de 10%, acum este undeva la 30%. Transmiterea comunitară este accentuată. Indiferent de cât testăm sau nu, la Urgenţă vin toţi.

Definiţia de caz nu e stabilită doar de noi. Noi avem nevoie de o anchetă realistă după fiecare caz. În aceste zile avem ajutor şi de la Ministerul Apărării, dar şi de la studenţii români. Orice persoană simptomatică se testează. Ar fi bine să se prezinte la medic când are cel mai mic simptom. Astfel, există pericolul să ajungă foarte târziu. Explicam de la începutul pandemiei, la cea mai mică problemă respiratorie, anunţăm medicul de familie, care trebuie să fie cel mai bun prieten. Legătura cu medicul de familie trebuie să fie acută şi din timp.Alte ArticoleVaccinul anti-COVID a fost făcut printr-o inginerie genetică. …Pacienţi COVID ţinuţi cu zilele pe targă într-un cort în …Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică: „Lockdown, …

Noi testăm şi se testează în definiţia de caz ori ce pacient care prezintă cel mai mic simptom respirator. Când stăm acasă, în carantină, trebuie să anunţe medicul. Dacă omul este asimptomatic, nu primeşte tratament. Rămâne cele 14 zile în care se consumă boala în interior. Medicul de familie care pleacă în concediu ar trebui să lase responsabilităţile la un coleg.

Reprezentanţii OMS spun să testăm, dar trebuie să facem o anchetă epidemiologică făcută corect. Când laboratorul dă un rezultat pozitiv ajunge şi la pacient şi la medicul de familie, dar şi la DSP. DSP îi face localizarea, identifică şi locul de muncă.

Noi replicăm ce fac alţii, urmărind evoluţia din ţara noastră. Noi suntem într-o creştere a transmiterii comunitare. Testele PCR sunt profesionale şi pentru persoane simptomatice. Avem trei milioane de asemenea teste şi sunt folosite în principal pentru secţiile UPU. Testele antigen dau de multe ori rezultate fals negative. Un rezultat fals negativ e foarte uşor obţinut, trebuie să se facă o evaluare profesională, pentru că nu îmi imagine cum să de aceea este un semn de întrebare pentru testele cumpărate şi făcute acasă.

Pentru cei care descoperă acum acest fenomen, dar acesta se întâmplă de câteva săptămâni. Ce vedem noi aici se întâmplă la Urgenţe, până ce pacientul va fi transferat într-o unitate specializată. Efortul medicilor e foarte mare şi trebuie apreciat. Tot efortul nostru de a colabora este foarte important. Dacă nu respectăm regulile, vom primi mai mulţi pacienţi. Transmiterea o scădem prin slăbirea mobilităţii. „, a declarat Nelu Tătaru, la B1.

Ştire în curs…

Sursa: RomaniaTV

loading...