Războiul pârtiilor, în Europa. Unde se schiază iarna aceasta, divergenţe mari la nivelul Uniunii Europene

Războiul pârtiilor, în Europa. Unde se schiază iarna aceasta, divergenţe mari la nivelul Uniunii Europene

Ministrul turismului din Austria solicită 80 la sută din ce s-ar fi încasat în timpul sezonului de schi, în situţia în care se vor impune restrictii referitoare la pârtii în întreaga Uniune Europeană. „Vacanțele de iarnă în Austria vor fi sigure, companiile noastre au deja concepte de siguranță deplină pentru vacanțele la schi”, a declarat demnitarul de la Viena, referitor la subiectul unde se schiază iarna aceasta.

Ca și Italia, Bavaria este și ea în favoarea închiderii pârtiilor de schi din întreagă Europa. Guvernatorul bavarez a declarat pentru Der Spiegel că, în cazul în care nu se vor impune coordonat restricții, o persoană care merge la schi în zone cu risc, trebuie să se supună unei perioade de carantină de zece zile. Anul acesta, hotelierii din Italia au raportat o pierdere de 14 miliarde de euro, o scădere de 57% fată de 2019. Chiar și așa, premierul Giuseppe Conte face presiuni la nivel european pentru a asigura o închidere de comun acord a tuturor stațiunilor de schi în perioada Crăciunului.Alte ArticoleUltimele imagini pe care le văd oamenii care mor de COVID: „Așa …Autorităţile bulgare cedează şi impun restricţii în faţa …Tokyo impune noi restricţii împotriva Covid-19

Citeşte şi Pandemie coronavirus. Haos în lume, Grecia închide şcoli, SUA le deschide, Italia anunţă al treilea val, iar vaccinul nu are efecte în Rusia

În Elveția sezonul de schi a început, țara având 339 de stațiuni cu un total de 1.815 instalații pe cablu. Totuși, numai șase sunt efectiv deschise, asta şi fiindcă nu este zăpadă suficientă la altitudinile joase.

Unde se schiază iarna aceasta? Cu siguranţă nu în Franța. Președintele Emmanuel Macron a spus marți că i se pare imposibil să-și închipuie că stațiunile de schi ar putea să se redeschidă de Sărbători, potrivit TTG. Franța va ieși din carantină în mai multe etape, dar cel mai probabil că stațiunile de schi se vor deschide după data de ianuarie, iar asta numai în condiţiile în care numărul de infectări va scădea.

Sursa: RomaniaTV

loading...